sherylsandbergslutterimeta
Sheryl Sandberg ledet Meta til å tjene store penger i annonsemarkedet, men mye har skjedd på 14 år, og Facebook er ikke lenger like populært som det en gang var.

Annonse


Metas nummer to slutter

“Chief Operating Officer”, selskapets nummer to, Sheryl Sandberg er ferdig i selskapet etter 14 år.

Forsvinner i løpet av høsten

Til The Verge er det to hovedårsaker til at hun nå forlater selskapet som hun ledet med Mark Zuckerberg: at organiasjonskartet med sjefs-teamet er bygget opp og er klart til at hun slutter, og at hun ønsker å jobbe mer med kvinners rettigheter og filantropi.

Om det er andre grunner kan man bare spekulere i, og 14 år er lang tid i en sjefsposisjon i USA, men faktum er at Metas Facebook sliter mot Snapchat og TikTok som i økende grad tiltrekker seg unge brukere.

Selskapet har også færre brukere å spore, og derfor taper penger, på iOS etter at Apple innførte sporing på tvers av plattformene om brukerne ønsker det.

Annonse


Forblir i styret inntil videre

I tillegg er det rapportert usikkerhet rundt selskapets VR/AR-satsing med medarbeidere som har sluttet. Selskapet er også under lupen i forhold til personvern-saker.

I januar ble det kjent at Meta hadde gitt opp sitt eget VR OS. Selskapet er i hard konkurranse om en ny æra, nemlig VR og AR, og det ventes at selskapets hodesett (som ventes å bli langt mer avansert enn Quest) kommer på markedet mer eller mindre samtidig med Apple sitt som ventes neste år.

Sandberg vil fortsette i Metas styre inntil videre.

Annonse


Annonse


Annonse