metagiroppegetos
Meta skal ha gitt opp utviklingen av sitt eget OS for sine fremtidige VR-hodesett. I stedet skal selskapet ifølge The Information videreutvikle Android OS-et som allerede brukes i Oculus.

Annonse


Er Meta sitt viktigste gigant-prosjekt i vasken?

En artikkel fra The Information mente i går at Meta har måttet gi opp sitt viktigste prosjekt.

Meta skal ha gitt opp sitt eget OS

For selskapet skal ha hatt et team på flere hundre personer som i en årrekke skal ha utviklet operativsystemet selskapet ønsker for å bygge en ny virtuell virkelighet, og ifølge dem selv årsaken til at de endret navn fra Facebook til Meta. OS-et skulle også gi liv til et par AR-briller.

Det er urovekkende for Meta om de måtte gi opp sitt eget OS, ikke bare fordi det kan gi Apple fordeler Meta ikke vil ha, men det vil også være et hardt tilbakeskritt i forhold til selvtilliten til å kunne programvare sin egen fremtid og gjøre produkter av store prosjekter.

Dropper Meta sitt nye OS, eller kanskje utvikler de to OS samtidig?

Gabriel Aul er VR-utvikler hos Meta, og tweetet at “det undersøker en rekke tekniske retninger for å bygge OS. Vi utvikler fremdeles et høy-spesialisert OS for våre enheter”, forklarer han, og sier at de er tungt intevestert i produket og at de skal bruke de nødvendige midlene “for å bygge dette”.

Annonse


Spørsmålet er om det er en ombygget versjon av Android de jobber med i stedet, og som allerede brukes i Oculus-hodesettene, eller noe helt eget.

The Information sin artikkel forklarer at medarbeidere på prosjektet har fått beskjed om å videreutvikle Android, eller VROS som selskapet internt omtaler det som og som brukes i Oculus.

Kanskje gjør Meta begge tingene samtidig, de har definitivt pengene til det, men har de talentene? Apple har laget OS i tiår, og de to selskapene kriger om å hyre de beste folkene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse