appleogmetaarkrig
Før Meta har rukket å komme i gang med sin nye visjon, har Apple hyret selskapets tidligere pressesjef for AR. Design: Ian Zelbo

Annonse


Apple og Meta kriger om fremtiden

Apple har hintet om AR i flere år.

2022 kan bli Apples store AR/VR år

Tim Cook har snakket det opp, og Apple har lagt mye ressurser i å integrere AR-maskinvare som LiDAR i produktene sine, nærmest uten programvare å vise til eller andre nytte-områder enn reklame og for utvikler som trener i å lære seg et nytt univers i påvente av at Apple lanserer sitt aller første AR/VR-hodesett, et produkt mange tror er en naturlig evolusjon fra mobiler.

Meta klarte aldri komme inn i smartmobil-markedet, og har derfor kun annonser på andres maskinvare å stå på. Dette er årsaken til at de i 2014 handlet Oculus, et selskap som frem til nå har operert veldig uavhengig av hva selskapet het på den tiden, Facebook. Dette kommer til å endre seg nå som selskapet girer opp til en fremtid der mobilen får en annen rolle å spille.

Apple har snakket opp AR i mange år, men har lite å vise til

Meta tar dett altså svært seriøst, og det samme gjør selvsagt Apple. Sjef Tim Cook ønsker å lansere minst ett revolusjonerende produkt som definerer markedet før han går av, og det blir enten intreden i AR/VR med et hodesett, en bil, eller om han rekker: et par AR-briller.

Annonse


Og nå har Apple allerede hentet Andrea Schubert fra Meta før selskapet i sin nye form knapt har kommet i gang. Schubert var Metas sjef for markedsføring av nettopp AR-opplevelser.

Apple-lekker er mest spent på iPad Pro i 2022

Det er tidligere avslørt at neste års iPad Pro får et nytt design. Mark Gurman fra Bloomberg, som også sprakk nyheten om Schubert, tror det nye nettbrettet får M2-brikkesett (som MacBook Air 2022), glass-bakside og trådløs lading.

iPad Pro M1 er mer enn kjapp nok, men Apple gjorde nærmest ingenting for å forbedre multitaskingen med iPadOS 15, så håpet er at 16 (disse får trolig hverken iOS 16 eller iPadOS 16) er versjonen som endelig gjør produktet til en langt mer produktiv enhet som om ikke på par med en macOS eller Windows, i det minste gjør det enklere.

Slik ser Ian Zelbo for seg Apples AR/VR-hodesett: