xpengp5
Xpeng P5 leveres i Norge i fjerde kvartal. Ingen priser er avslørt enda, men den kan reserveres allerede nå.

Annonse


Denne kan reserveres nå

“Xpeng P5 er selskapets første modell som gjøres tilgjengelig samtidig i fire europeiske markeder”, melder elbil-selskapet i en fersk pressemelding.

Estimert levering er i fjerde kvartal i år

Nå avslører de at bilen kan reserveres “både via de offisielle Xpeng-nettsidene i hvert land, og Xpeng-mobilappen som ble lansert tidligere denne uken.”

Vi har ikke skrevet mye om selskapets satsing i Norge, men skrev i mai 2020 om at selskapet er beskyldt for å stjele teknologi fra Tesla.

Siden den gang har de ekspandert mye her hjemme, og debuterer i år med P5, en bil de beskriver som en “mellomstor familiesedan”:

Annonse


XPENG P5 er en mellomstor familiesedan, utstyrt med XPENGs egenutviklede førerassistentsystem, XPILOT 2.5, og det intelligente operativsystemet Xmart OS. Bilen kan oppdateres gjennom hele sin levetid (OTA). Den har en slank, aerodynamisk profil og et stort panoramaglasstak for ekstra komfort i kupeen. Rekkevidden blir opptil 465 km (WLTP), og den har et batteri på 66 kWh

Claes Persson, adm dir., Xpeng Norge.

Spesifikasjoner:

Har to skjermer

Det foreligger dessverre ingen norske priser, ei heller informasjon om samtlige modeller, men selskapet skryter av Xmart OS-et deres og et 12,3″ stort LCD-dashboard og en 15,6″ FHD-skjerm som er å finne i midten.

“Stemmekontrollen i bilen er i stand til å skille mellom fører- og passasjerposisjoner”, forklarer de og legger til at P5 “leveres med oppvarmede skinnseter, det intelligente luftrensesystemet Xfreebreath og et avansert surround-lydsystem. Nykommeren har 26 oppbevaringsrom og et 450 liters stort bagasjerom, med tilgang til ytterligere 70 liter under et lokk.”

Annonse