xpengp7
Stunt som dette gjør det vanskelig å ta kinesiske selskap som tidligere er beskyldt for å stjele opphavsrettssikret materiale, seriøst.

Annonse


Kopierer alt fra Tesla

Du har sikkert hørt om Xpeng, et selskap Tesla mener har stjålet teknologi fra dem.

Selv nettsiden klarer de ikke lage uten å tyvtitte

Vi skrev om saken i mars i fjor:

“Henry Xia er grunderen av selskapet som en rekke ganger har avslørt at han er stor fan av Tesla, men nå har de trolig tatt det for langt om dette stemmer: for ifølge Tesla stjal en tidligere medarbeider hos dem autopilot-teknologi, og avslørte teknologien ovenfor Xpeng.

Guangzhi Cao var en av kun 40 personer hos Tesla som hadde kjennskap til den sensitive koden. Han forlot selskapet i januar, og skal ha tatt med seg koden over til Kina og Xpeng.”

Annonse
Nettsidekopieringen, det minner om kinesiske mobilprodusenter som ofte kopierer Apples produktsider, med mer:

Her er Teslas Model S-forside:

Og dette er Xpeng P7 sin produktside:

Om man blar nedover på P7-produktsiden er det lett å se at de har kopiert flere deler av Teslas måte å fremstille produktet på:

Tesla:

Xpeng:

Tesla:

Xpeng:

Xpeng P7 skiller seg ut på utsiden

Det er P7 selskapet er aktuelle med, en bil med imponerende spesifikasjoner og et design som skiller seg fra Tesla Model S, selv om det er noen likheter:

Xpeng elsker Tesla

Selskapet er så glade i Tesla at grunder, Henry Xia har skrytt av Musks selskap – Xpeng er også det første selskapet som har nyttet Teslas åpen kildekode. Likevel bør det være mulig å lage en nettside som i hvert fall ikke åpenlyst flagger hvor de får ideene fra.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse