Nå saksøker Musk denne Tesla-klonen
Xpeng sin Xpilot 2.5-autopilot.

Annonse


Nå saksøker Musk denne Tesla-klonen

Den kinesiske elbilprodusenten Xpeng, som selv omtaler seg som “inspirert av Tesla”, blir nå saksøkt.

En av 40 med tilgang til hemmeligheter

Henry Xia er grunderen av selskapet som en rekke ganger har avslørt at han er stor fan av Tesla, men nå har de trolig tatt det for langt om dette stemmer: for ifølge Tesla stjal en tidligere medarbeider hos dem autopilot-teknologi, og avslørte teknologien ovenfor Xpeng.

Guangzhi Cao var en av kun 40 personer hos Tesla som hadde kjennskap til den sensitive koden. Han forlot selskapet i januar, og skal ha tatt med seg koden over til Kina og Xpeng.

– Stjal hundretusenvis av filer

Ifølge Tesla skal Cao ha lastet opp komplette kopier av Teslas autopilot-kode til sin egen iCloud-konto og skal ha flyttet intet mindre enn 300 000 filer og mapper relatert til autopilot-systemet.

Annonse
Etter at Cao fikk jobb hos Xpeng, skal han ifølge Tesla ha slettet 120 000 filer fra arbeidsmaskinen og koblet seg fra sin personlige iCloud-konto for deretter å logge seg på Teslas sikrede nett – han skal også ha slettet nettleserloggen sin i løpet av sin siste arbeidsdag hos Tesla for deretter å rekruttere en tidligere Tesla autopilo-medarbeider til Xpeng i februar.

Har også tidligere snappet opp Tesla-toppfolk

Tesla hevder at Cao og Xpeng nå har “tilgang til Teslas teknologi som har tatt mer enn fem år å utvikle og som har kostet hundrevis av millioner av dollar.”

Riktignok avslørte Xpeng en rekke autopilot-funksjoner som minner om de Tesla tilbyr, men det er også slik at Xpeng hentet inn Junli Gu, en tidligere maskinlæring-sjef hos Teslas autopilot-team, et helt år før Cao ble hyret tidligere i år.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse