clearviewaustralia
Clearview anker dommen i Australia etter at de tapte første runde og ble bedt om å slette bildene til alle i landet.

Annonse


Ble brukt av Kripos, nå sier Australia nei til ansiktssporing

“Oppstartsselskapet Clearview AI har utviklet en app som gjør det mulig å identifisere personer ved å ta et bilde av dem. Appen blir allerede brukt av flere hundre politiavdelinger i USA, inkludert FBI, skriver New York Times”, meldte vi i mars i fjor med tittelen “Hevder Norge bruker ansiktsgjenkjenning fra Clearview – nå må justisministeren svare”.

ClearView skrøt av “data scraping”

“…appen forsøker å matche et bilde av et ansikt opp mot en gigantisk database bestående av mer enn 3 milliarder bilder som er hentet fra Facebook, YouTube og millioner av andre nettsider”, forklarte vi den gang.

Nå er selskapet i Australia dømt til å slette alle ansiktene fordi de brøt landets personvern-lov. Databasen er på intet mindre enn 10 milliarder bilder. Enn så lenge har de kun plikt til å slette bilder av personer fra Australia, naturlig nok da det er der de tok opp saken i retts-apparatet.

Nå som landet har dømt selskapet, er det dog mulig for andre land å følge etter. Selskapet undersøkes allerede i Frankrike, Østerrike, Hellas, Italia og Storbritannia.

Annonse


Vi har spurt Justisdepartementet hva de mener om utviklingen.

Clearview.ai selger sine tjenester til etterforskere.

BuzzFeed avslørte norsk bruk

Kripos har brukt ClearView, det rapporterte vi i mars 2020 etter at BuzzFeed først avslørte saken.

I går meldte vi at Facebook sletter bilder og tjenesten som samlet dem inn. De sier at de søker klare retningslinjer i USA. Dette samtidig som Storbritannia ikke enda har tatt stilling til ClearView.

Clearview anker dommen i Australia.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse