Annonse


Facebook sletter ansikts-data fra over en milliard brukere: dette betyr det for deg

Meta har valgt å stoppe ansikts-gjenkjenningen i bilder på Facebook etter introduksjonen i juli 2010. Endringene vil skje i løpet av de kommende ukene.

Oppdatert.

Dette sier Meta

Folk som har aktivert funksjonen vil ikke lenger bli automatisk oppdaget i bilder og video, og vi kommer til å slette mer enn en milliard ansikt.

Meta

Endringen påvirker også “Automatic Alt Text” (AAT). Dette er tjenesten som genererer bildetekst og lyd basert på innholdet for svaksynte og personer med svak hørsel: AAT vil ikke lenger inkludere navn på personer som er gjenkjent i bilder.

Meta sier at de gjør dette av samfunnsosiale hensyn, “spesielt fordi politikerne fremdeles ikke har gitt oss klare spilleregler.”

Annonse




Dette meldte ITavisen i august i år:

“Syd-Koreas statlige datatilsyn, Personal Information Protection Commission (PIPC) har gitt Facebook, Netflix og Google bøter eller irettesettelser samt pålegg om å korrigere rutinene. PIPC reviderte ifjor loven om personvern og disse selskapene har handlet i strid med loven.”

Facebook alene ble pålagt å betale 6,46 milliarder koreanske won (knapt 50 millioner kroner) for å ha opprettet og lagret ansiktsgjenkjenningsmaler for 200 000 brukere uten å ha innhentet samtykke. Dette skjedde mellom april 2018 og september 2019.

ITavisen

Dette forsvinner også

Meta sier at endringen er stor når man ser på den historisk som en del av teknologien for datamaskiner å kjenne igjen ansikt. Selskapet sier at mer enn en tredjedel av tjenestens daglige aktive brukere hadde funksjonen aktivert.

Noe annet som naturlig nok også forsvinner er muligheten til å bli varslet om andre legger ut bilder eller video med deg i dem. Også anbefalinger om hvem man kan tagge forsvinner nå som hele ansikts-systemet blir borte for offentligheten.

“Derfor er ansikts-gjenkjenning viktig”

Selskapet forklarer at de gjør endringen fordi de ikke har fått klare kjøre-regler, og mener at den beste løsningen er at teknologien spares lokalt på enheten som nyttes, men sier ikke noe om de kommer til å slette all ansiktsdata fra egne servere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse