Annonse


Nå kan de stjele penger fra en låst iPhone

Det er ikke meningen å fylle hele toppen av avisen med Apple-stoff. Problemet er at det nye OS-et leveres med svært dyre mobiler som ikke fungerer som de skal, noe som påvirket hvor mange poeng vi kunne gi iPhone 13 Pro Max, en mobil til mange tusenlapper de første kundene må være beta-testere for. Det er ikke OK, men denne gang kan det være VISA, og ikke Apples sin skyld.

Klarte å stjel tusenvis av kroner

Du har sikkert lest at iOS 15 sletter Apple Meldings-bilder, og nå er det oppdaget et svært grovt sikkerhetshull i Storbritannia der hackere kan stjele penger fra låste iPhones.

Hvordan fungerer dette? Om kunden har et VISA-kort som standardkort på Express Transit (for å nytte togsystemene) i Apple Pay, kan hackere lure det kontaktløse systemet til å stjele penger fra en iPhone som i utgangspunktet skal være sikker – den behøver nemlig ikke en gang være opplåst.

Apple mener dette er VISA sin skyld

Det koster jo i utgangspunktet ikke mye å ta en togtur, derfor kreves det ikke Touch- eller FaceID-godkjeninng. Problemet er at det skulle de aldri ha løst på denne måten, fordi hackerne lager en liksom betalings-terminal og gjør det derfor mulig å overgå begrensningen. Sikkerhetseksperter har allerede utført hacken og klarte å hente ut 11 900 kroner.

Apple sier dette er VISA sin skyld, og at penger som stjeles tilbakebetales av VISA. VISA sier på sin side at de har testet dette på alle måter i ti år, og at “det er upraktisk å gjennomføre praktisk”.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse