iphone13salg
iOS 15 er skapt for ProMotion 120Hz i de nye Pro-modellene. Samtlige modeller har bedre kamera og batterieveltid.

Folk er gale etter iPhone 13

Annonse


Vi var ikke helt sikre på at Apples nyeste iPhone-modeller var så populære, selv om produktet fort ble utsolgt.

Husk iOS 15-lanseringen i kveld klokka 19!

Hele bransjen sliter jo med komponent-mangel, men nå mener Ming-Chi Kuo at Apple neppe har produksjonsproblemer, og at folk er enda mer interesserte i å skaffe seg 13. generasjon enn de var da iPhone 12 kom med helt nytt design.

Finurlig, men kanskje ikke så rart likevel: det har blitt spekulert i at iPhone 13 Pro ville selge meget godt takket være 120Hz-skjerm som debuterer på iPhone i år. Det ser ut som dette, i kombinasjon med bedre natt-kamera og batterilevetid, har fått folk til å bestille selv om designet er undret, at de veier litt mer og er noe tykkere.

Annonse


Som vi tidligere har nevnt gikk Apples servere nesten helt ned noen minutter etter 14:00 fredag som var. BankID lastet ikke for oss og mange andre som ønsket å bestille, noe som innebar at de som ikke brukte Apple Pay og ikke fikk betalt med kort fikk sine mobiler utsatt til oktober og ikke får mobilene førstkommende fredag. Kjipt er det.

Slik oppsummerer Kuo ventetidene sammenlignet med fjorårets toppmodeller:

Når det gjelder andelen forsendelser og gjennomsnittlig leveringstid, er iPhone 13 Pro Max & Pro henholdsvis 45–50 prosent og 3–5 uker, begge høyere enn 35–40 prosent og 3-4 uker for iPhone 12 Pro Max & Pro.

Ming-Chi Kuo

iPhone 13 og mini er henholdsvis 50–55 prosent og 0–2 uker, begge lavere enn iPhone 12 og mini-en 60–65 prosent og 1-2 uker. Derfor reduseres etterbestillingen etter iPhone 13 og mini. Totalt sett er etterbestilling etter iPhone 13-serien bedre enn iPhone 12-serien.

Forhåndsbestillinene av iPhone 13 mini er dog ned, mens iPhone 13 (som mangler 120Hz-panel), gjør det bedre enn iPhone 12.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse