windows10 ytelse
"Game Mode" kan være synderen, eller så er det oppdateringen som fremdeles skaper ytelsesproblemer i Windows 10. Da kan det være smart å teste den nye "Release Preview"-versjonen eller installerre Windows 11 i håp om at problemet ikke er der.

Annonse


Windows 10 har et gaming-ytelsesproblem

Har du merket lavere FPS og/eller hakking ved spilling i det siste?

Hadde du ytelsesproblemer og løste KB5004327 problemet?

Da er du ikke alene, for problemet ble introdusert i april en gang, ja såpass lenge siden, men skal nå liksom være løst med oppdatering KB5004327. Når vi skriver “liksom” er det fordi ikke aller er like heldige.

PC Gamer mener at problemet ikke er å finne i Windows 11, men vi er ikke så sikre da vi nettopp har opplevd hakking – alt stopper opp noen sekunder. Det hele varer i maks 10 sekunder, men er ofte nok til å sette en stopper for moroa, som f.eks. å være ved helikopteret i Battle Royale, for så å bli stoppet av systemet. Vi er fremdeles bitre.

Uansett er det en feilretting på vei:

Vi rettet en feil som stoppet energiplanene og “Game Mode” til å fungere som forventet. Dette resulterer er i lavere bildeoppdatering og redusert ytelse ved spilling.

Microsoft

Dette stemmer godt med egne erfaringer i Windows 11 (før denne oppdateringen – vi er fremdeles ikke sikre på om den gjør ting bedre).

Annonse


Windows 11 har i tillegg til de tradisjonelle energi- og ytelsesinnstillingene, “Power Mode” valg. Bilde: ITavisen

Det kan lønne seg å skru av “Game Mode” og aktivere maks ytelse

Hva dette spill-moduset er godt for er vi ikke så sikre på. Ifølge Microsoft selv stopper “Game Mode” Windows Update fra å utføre driverinstallasjoner og sender ei heller varsler om omstart. I tillegg er det en mer diffus forbedring som “hjelper å oppnå mer stabil FPS i forhold til det spesifikke spillet og systemet”.

Problemet er at oppdateringen med feilrettingen er 21H2 (som har vært i “Release Preview” siden 15. juli, så den er nok stabil nok for de fleste), og den er flere måneder unna lansering. Løsningen er derfor å bli Insider, oppgradere til Windows 11 eller håpe at Microsoft fikser problemet 10. august som er den neste oppdatering-tirsdagen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse