directstorage
I den nye Xbox-appen som er inkludert i Windows 11 kan man strømme spill, men det er ikke alt: DirectStorage er endelig å finne i det nye Windows OS-et. Funksjonen er kjent fra Xbox Series.

Annonse


OPPDATERT: Windows 10 får støtte for Xbox Series X-teknologi: kortere lastetider og nye opplevelser

DirectStorage bringer mye av moroa med de nye konsollene til PC-universet.

Oppdatert, 21. juli, 08:32:

Windows 10 får likevel støtte fra og med versjon 1909 og nyere.

Kilde:
Microsoft

Annonse
Oppdatert,

For å dra nytte av DirectStorage kreves det en NVMe SSD (størrelse er ikke definert, noe som er gode nyheter), men merk deg at Microsoft skriver at driveren må være «Standard NVM Express Controller» – altså ikke en fra Samsung eller andre produsenter.

API fra Xbox Series kommer endelig til PC

Teknologien sørger for å korte ventetiden ved innlasting, og Microsoft bekrefter nå at det nye OS-et er det eneste som vil kunne dra nytte av teknologien.

Det er foreløepig ikke helt sikkert hva som kreves av maskinen for å nytte DirectStorage. Som Engadget påpeker ble det ryktet at minimum 1TB NVMe SSD var minstekrav, men det er foreløpig ingen slike minstekrav å finne hos Microsoft, så angående dette må vi bare vente å se. En fordel er at man ikke trenger et flunkende nytt skjermkort, det som må til er et DX 12-kort med Shader Model 6.0-støtte og enten PCIe 4.0 eller PCIe 3.0.

Xbox og Windows er tettere enn noen sinne.

DirectStorage åpner for nye spill-opplevelser i Windows

Det er ikke bare kortere ventetid som introduseres (API-et kan hente frem innholdet med en gang, i stedet for at spill-karakteren må vente i heisen eller snike seg under noe), men også det faktum at utviklerne kan kaste på flere teksturer og øke avstanden man kan se i 3D-verdenen.

Windows 11-minstekrav:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse