windowskonsept
Dette er uten tvil en av de beste Windows 10-konseptene vi har sett. Hva ønsker du deg i nye Windows, og bør Microsoft kvitte seg med 10-tallet?

Annonse


Windows 10 kunne sett slik ut, men det gjør det dessverre ikke

Designeren vGLAD har skapt et meget godt Windows 10 konsept-grensesnitt.

Konsept får dagens Windows til å fremstå kjipt

Spesielt er vi glade i måten han løser verktøylinjen som i Microsofts nåværende variant skjuler innstillinger i varsel-menyen og i den tradisjonelle horisontale linjen med ting som lyd, WiFi og tastatur-språk. Det er ikke mange detaljer vi ønsker endret her, utover et par ikoner, men det får så være.

Alle har nevnt det i en år reke, men Microsoft må bli kvitt de gamle “Win32”-elementene fra Windows, forene alle innstillingene og bli kvitt det gamle kontrollpanelet. Om de også rydder opp i verktøylinjen der alle programmer får leve, er mye gjort.

Sun Valley” skal være oppdateringen som oppgraderer det visuelle, men vi vet fremdeles ikke hva Microsoft ser for seg.

Slik ser det ut nå:

Slik kunne det ha vært:

Det gir også mening å liste opp Bluetooth-enheter og musikkspilleren i kombinasjon med lyd-enhetene. Bilde: vGLAD
Slik startmenyen fungerer nå må man gjøre mye manuelt arbeid med å organisere den, og mange bruker den ikke til mer enn å søke eller starte en app. Hva om den var mer som et sted man faktisk ønsket å “starte”? Bilde: vGLAD
Vi vet ikke om vi elsker ikonene, men en effekt som gjør alt mer luftig er å koble elementene fra hverandre som her der startmenyen er avrundet i hjørnene og svever litt. Det med et mykere designspråk er faktisk ryktet blir endel av Windows 10 “Sun Valley”.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse