Amazon tjener penger som aldri før og fortsetter en veksttrend som virkelig tok av i fjor.
Amazon tjener penger som aldri før og fortsetter en veksttrend som virkelig tok av i fjor.

Annonse


Amazon har omsatt for 900 milliarder kroner på tre måneder, og veksten fortsetter

Det er tid for kvartalsrapporter og Amazon kan melde at de på Q1 2021 har lagt nesten 900 milliarder kroner på topplinja.

Opp 44 prosent

Sammenlignet med samme kvartal i fjor er veksten på hele 44 prosent. Jevnt over går det så det suser for Amazon som også dobler driftsinntektene og har hatt godt drahjelp av den pågående pandemien.

De årlige driftsinntektene doblet seg i fjor og endte på rundt 75 milliarder kroner. Når alt er sagt og gjort opp så kan Amazon legge nye 66 milliarder kroner til i krigskassa.

Fokus på tjenester

Amazon sier seg at de har over 200 millioner Prime-medlemmer verden over, og at de vil avholde en “Prime Day” med tilbud spesielt til disse i løpet av andre kvartal i år.

Annonse


Prime Video, strømmetjenesten til Amazon, er nå 10 år og har over 175 millioner medlemmer, selskapet har også uttalt de skal sikre seg en eksklusiv nasjonal avtale for innhold fra NFL, og skal bli den eksklusive plattformen for “Thursday Night Football” fra 2023, dette er en avtale som løper over 10 år.

Amazon Music har selskapet ikke gitt noen statistikk på.

Skytjenester bringer inn mest

Amazon Web Services (AWS) er selskapets definitive melkeku, etter å ha levert tjenester via denne plattformen i 15 år så omsetter selskapet nå for 445 milliarder kroner årlig, AWS har hatt en årlig vekst på omtrent 32 prosent.

Går grønt

I tillegg til øvrige nyheter fra selskapet melder de også at de planlegger å være 100 prosent fornybare innen 2025, og med det gir de seg selv fem år mindre enn de hadde i målsetningen om å oppnå dette målet innen 2030. Blant anne skal leveringsflåten i India bestå av 100.000 elektriske kjøretøyer innen 2030.

Når det gjelder andre kvartal, forventer selskapet at nettoomsetningen vil være mellom 907 milliarder kroner og 957 milliarder kroner – det er en forventet vekst på 24 til 30 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Annonse


Annonse


Annonse