applevrpatent
Det er nå flere og stadig mer troverdige rapporter om både Apple VR og Apple Car. Skal vi tro ryktene kan hodesettet komme til å se ut som noe à la dette. (Ill: Antonio De Rosa)

Annonse


Patent avslører Apples VR-hodesett og det høres utrolig ut

Det ryktes at Apple jobber med et VR-hodesett som kan komme allerede neste år.

Ifølge ryktene kan hodesettet få mer enn 12 kameraer for sporing av håndbevegelser, to 8K-skjermer og avansert øye-sporingsteknologi som skal la hodesettet reagere på brukerens øyebevegelser.

Oppdatert, 11. februar, 20:20:

Et patent avslører mer hvordan Apple ser for seg sitt VR-hodesett. Patentet har det pirrende navnet “Head-Mounted Display Unit With Adaptable Facial Interface”. Den siste delen er jo veldig interessant. Vi regner med det sikter til programvare-grensesnittet, vi lurer på hva de mener med hvordan grensesnittet kan endre seg.

Annonse


Jo, det har seg slik at Apple ønsker maks komfort og at designet er laget slik at man kan bevege så mye som mulig på ansiktet uten at hodesettet og grensesnittet er en plage, eller flytter på seg i forhold til synsvinkel.

Apropos syn: Apples VR-briller flytter automatisk på linsene for brukeren ved å bruke et kammer med væske. Systemet er automatisk i motsetning til andre VR-hodesett.

Se på bildet av datamaskinen over. Det er nemlig meningen at VR-hodesettet, som tidligere ryktet, blander AR og VR og at man på den måten kan manipulere en ekstern skjerm på helt nye måter, med VR-hodesettet, som forvandler hva som er på skjermen.

Konseptet du ser i artikkelen er skapt av Antonio De Rosa som har en rekke flere bilder av hvordan Apples hodesett kan bli seende ut basert på en tegning som visstnok er hvordan i det minste prototypen ser ut.

Hva hodesettet kommer til å koste er oppe til debatt:

Ifølge ryktene skal hodesettet være i siste fase og ha et slankt kurvet visir som man setter på hodet laget i et stoffmateriale med to utbyttbare festebånd.

Ifølge The Information skal båndet som man fester rundt hode ha høyttalere som ligner AirPods Pro som skal kunne gi en surround-aktig opplevelse.

Et annet hodebånd skal kunne gi bedre batteritid. Muligens skal man kunne bytte ut båndet i forskjellige farger.

Apple skal ifølge ryktene arbeide med ulike måter å kontrollere hodesettet på. En av dingsene som kan medfølge er en fingerbøl-aktig enhet som brukeren skal ha på fingeren.

Hodesettet skal også kunne spore hvordan brukeren ser rundt seg.

Ifølge The Information har Apple diskutert prising av hodesettet internt og lagt seg på rundt 3000 dollar. I den priskategorien finner vi også Microsofts HoloLens 2 som ligger på 3500 dollar i statene. Apples mål skal være å selge 250 000 eksemplarer det første året.

Ifølge både Bloomberg, CNET og The Information kommer hodesettet i salg tidligst i 2022.

I tillegg ryktes det om Apple Glass i løpet av 2023 eller senere

Apple Glass blir et par briller med utvidet virkelighet som gir brukeren mulighet til å interagere med informasjon og digitale objekter gjennom et par transparente glass.

Få konkrete detaljer rundt de nye brillene har lekket og ingen bilder. I patentene ser brillene ut som vernebriller. Men det er mer sannsynlig at brillene får et mer moteriktig design.

Apple Watch kan være en god pekepinn på hvordan Apple håndterer teknologien de lager som er ment å bære på kroppen.

Jon Prosser, som i flere år var mest kjent for å lekke Android-nyheter, har sett de første prototypene på Apple Glass og kaller dem “sleak”. Prosser har også uttalt at brillene får et design som skal ligne på brillene som Steve Jobs pleide å gå med.

Mange forskjellige rykter

Et annet rykte sier at Sony kan komme til å produsere skjermene som blir en halv tomme store Micro OLED – skjermer med en oppløsning på 1290 x 960 pixler.

Foreløpig har ikke bilder av brillenes brukergrensesnitt lekket annet enn at man tror at brillene får lignende ikonografi og grensesnitt som i iOS’, bare optimalisert for AR.

I iOS 13 GM fant man kode som omhandlet testing av grensesnitt man skulle “ha på seg” eller “holde”. Man klarte ikke å hente ut mye informasjon, annet enn at grensesnittet kalles “Starboard”.

LiDAR-sensoren kan imidlertid åpne for bevegelsesstyring uten at man trenger å trykke på noe. Likevel kan noen patenter hentyde om at Apple lager en kontroller for mer interaktive opplevelser som spill.

Batteritid?

Trådløs tilkobling, skjermer, mikrofoner, prosessorer og LiDAR vil kreve et stort batteri. Men det kan bli vanskelig å få inn i et par slanke briller. Apple må med andre ord finne balansen. Apples AirPods gjør jo det ganske bra.

Et annet viktig aspekt for Apple er personvern. Derfor ser ikke Apple ut til å planlegge å putte kamera i brillene. Ifølge Prosser vil birllene kun ha LiDAR på rammen som skal kunne se omverdenen uten å gå på bekostning av personvern.

Prisen?

18. mai 2020 sa Prosser at Apple Glass kan komme til å koste 499 dollar for brillene uten tilpasset styrke. Men det er sannsynlig at brillene likevel vil kreve tilpasning og forsikring. Ifølge AppleInsider er det ikke utenkelig at brillene til sammen vil komme på 1500 dollar, men Bloomberg har priset dem helt opp til 6000 dollar.

Kilde:
MacRumors
AppleInsider
The Information

Annonse


Annonse


Annonse