applevr
Apples plan skal være å lansere et dyrt VR-hodesett først, samle erfaringer, og kanskje tidlig i 2023 avsløre Apple Glass AR.

Annonse


Utrolig nok skal Apple gjøre dette først: skal visstnok lansere VR-hodesett til titusenvis av kroner

Apple skal lansere et langt mer tradisjonelt VR-hodesett, enn et AR-hodesett eller briller, først.

Apple sliter med utviklingen av VR og AR

Planen, ifølge Bloomberg, er å lansere produktet i 2022 og konkurrere mot Oculus, PS VR og HTC Vive.

Bloomberg mener at Apple ikke kommer til å prøve på skape en hit på første forsøk på hodesettet, med andre ord tror de ikke dette er et iPhone eller AirPods-produkt.

“I stedet skal selskapet bygge et high-end nisje-produkt som vil gjøre forbrukere og utviklere klare for den eventuelle lanseringen av et mer forbruker-orientert produkt som AR-brillene”.

Interessant. Dette høres ut som andre selskapers “Project”-produkter, altså beta-testprodukter selskap ikke alltid ønsker å stille seg 100 prosent bak, men som test-stemples litt.

Annonse


Apple VR blir spinndyrt og på størrelse med Oculus Quest

Vi snakker her om et VR-hodesett som blir mye dyrere enn de fra HTC og Oculus: visstnok er det snakk om tusenvis av dollar. Det dyreste VR-produktet for gaming koster som regel ikke mer enn 900 dollar.

Årsaken til prisen er bruk av avanserte og kjappe brikker (produktet kan leveres med vifter), samt paneler som har langt høyere oppløsning enn dagens. Apple skal altså hoppe bukk over flere mindre evolusjoner, men det kommer til å koste.

Kodenavnet er N301 og produktet er i sen prototype-stadie. Det er fremdeles ingen garanti for lansering av VR-hodesettet.

Hva angår AR-brillene, Apple Glass, er kodenavnet N421, og dette er flere år unna lansering. Tidligere var lanseringsplanene tidlig 2023. Det er usikkert om dette fremdeles er planene i skrivende stund.

I fjor ble det avslørt fra samme avis at Apple vurderte et VR-hodesett som krevde en ekstern hub. Disse planene ble senere droppet.

Kilde:
Bloomberg

Annonse