arvrapple
Apple utvikler et VR-hodesett for spilling og film. Det er også et par AR-briller på vei med lansering tidligst i 2023.

Annonse


Bloomberg avslører: Mac med ARM-avsløres på mandag

Mark Gurman forklarer Apples AR og VR-strategi en gang for alle.

Mange avsløringer i ny, men informasjonen er neppe helt fersk

For å gjøre en ganske lang historie kort: Jony Ive ønsket ikke et VR og AR-system der hodesettet måtte kommunisere med en base-stasjon, trådløst. Cook var enige med designeren før han forlot selskapet, og derfor er siste nytt at Apple altså designer et trådløst hodesett som fungerer uten behov for ekstra maskinvare.

Det er snakk om to produkter, AR-briller, og VR/AR-hodesettet som ikke blir like kraftig som opprinnelig planlagt.

Mannen Ive var på dette punktet uenig med Mike Rockwell, tidligere hos Dolby og Avid. Det er Rockwell som siden sent 2015 leder et utviklerteam bestående av 1000 personer som designer og forsker på AR og VR-prototyper.

Ive fikk viljen sin – VR-hodesettet blir helt frittstående

N301 (mindre enn Oculus Quest, og med mer tekstil-materiale utenpå), som er navnet på produktet internt, var opprinnelig ment å være utrolig mye kraftigere enn hva som finnes på markedet i dag.

Annonse


Riktignok måtte Apple skalere tilbake, men ytelsen skal fremdeles være veldig god, og bedre enn hva vi er vant til fra dagens trådløse hodesett.

N421 er AR-brillene – N301 er AR/VR-hodesettet

Også var det de langt tynnere og lettere brillene, N421, som er hva Jon Prosser sier Apple har døpt Glasses, men det er N301 vi vet mest om.

Gurman forklarer at dette avanserte hodesettet, som vi er usikre fremdeles er under utvikling, skal ha sitt egen App Store og fokusere på spill og film. I tillegg er det meningen at hodesettet skal kunne brukes til videokonferanser. Siri skal kontrollere både hodesettet og N421 AR-brillene.

Apple har allerede flyttet deler av Siris grensesnitt-utviklere til Rockwell sitt AR og VR-team.

Rockwell skal i et møte i fjor høst sagt at planen er muligens å introdusere hodesettet neste år, og lansere dem i 2022, mens brillene ikke kommer før tidligst 2023.

Noe annet interessant er at hub-en som Ive ikke ønsket, ikke var helt bortkastet: teknologien brukes til å gi lov til de kraftige CPU-ene Apple skal avsløre neste uke i sine Mac-er med ARM.

Med andre ord er nå Bloomberg sikre på at ARM-avsløringen skal skje allerede mandag neste uke. Svært spennende.

Kilde:
Bloomberg

Annonse