Microsoft ville bringe tilbake de døde.

Annonse


Microsoft med patent: gjør døde til chatbots

I 2017 søkte Microsoft om et patent med navnet “Å lage en muntlig samtalerobot av en spesifikk person”. Patentet beskriver et system som med tilgang til bilder, stemmedata, sosiale medie – data og meldingsdata, skulle lage en profil av en bestemt persons personlighet.

Denne måneden gikk patentet igjennom

Men Microsofts Tim O’Brien som leder avdelingen for kunstig intelligens på Microsoft bekreftet på fredag at det ikke foreligger noen plan om å gjøre noe ut av ideen. Dessverre. Eller kanskje det er like greit.

“hvis jeg noen gang får jobb med å skrive for Black Mirror, skal jeg gå til patentkontorets nettsider for å finne ideer.”

Eksisterer allerede

Roman bot. (Ill: Screenshot av Story Worldwide)

Chatbots som simulerer personligheten til avdøde mennesker har vært laget før. Etter at bestevennen Roman døde i 2015 lagde Eugenia Kuyda, medgrunnlegger av Replika, et program som ved hjelp av 8000 linjer tekstmeldinger, samlet inn fra familie og venner, klarte å simulere Roman i et chatteprogram.

Roman, som døde i en bilulykke, kunne på den måten fortsette å chatte med venner og familie etter sin død. Vi har også de seneste årene blitt vant til at avdøde musikere som Micheal Jackson, Whitney Houston og Tupac holder konserter som hologram.

Annonse


Helt Black Mirror

Lignende ideer har blant annet vært fantasert om i Netflix-serien Black Mirror der en sørgende kvinne kommuniserer med en digital utgave av sin avdøde kjæreste.

I Black Mirror – episoden “Be Right Back” er teknologien kommet lengre. (Ill: Wikipedia)

Martha abonnerer på en tjeneste som lager en digital avatar som med skummel presisjon etterligner kjæresten. Først sender roboten meldinger, deretter gjenskaper den kjæresten stemme og begynner å ringe.

Et system fra Microsoft som henter de døde tilbake som chat bot, ville sikkert fått bred appell. Selv om mange sikkert spør seg om det er riktig gjenskape døde på den måten.

Kilde:
Cnet
United States Patent and Trademark Office

Annonse


Annonse


Annonse