exynoslaptop

Annonse


Samsung skal visstnok også ta opp kampen mot Apple Silicon

Qualcomm ventes å komme på banen med Apple Silicon-utfordrer, Microsoft ryktes å utvikle ARM CPU-er til servere som trolig også blir å finne i Surface-produkter og Intel lanserer Adler Lake senere i år med et design som er mer ARM: høy-ytelse og energieffektive kjerner.

Samsung (?), Qualcomm, Intel og Apple – 2021 blir året CPU-krigen tilspisser seg

Trolig har også Samsung planer om å være med på denne leken, ikke nødvendigvis grunnet denne kilden, men det faktum at det tidligere er ryktet – dessuten er det slik at om Samsung ønsker å gjøre sin egen greie maskinvaremessig, har de ikke noe annet valg om de ønsker å gå for ARM-plattformen. Det er ikke slik at de kan lisensiere Apple Silicon, og Microsoft gjør jo sin egen greie i samarbeid med Qualcomm. Enn så lenge.

En av de første rapportene, før Apple avslørte M1, gikk på at Samsung skulle bringe Exynos 1000 til Windows ARM. Vel, det har ikke skjedd enda, dessuten heter denne brikken nå Exynos 2100 og den er å finne i Galaxy S21.

Noe annet som uten tvil styrker ryktene er at Samsung samarbeider med AMD på GPU-delen. Dette ble kjent allerede i 2019.

Dette skrev vi den gang:

Annonse


“Det er spesifikt AMD sin grafikkarkitektur som brukes i Radeon Samsung ønsker å dra nytte av: Radeon vil lisensieres til bruk i det Samsung refererer til som “fremtidige enheter, inkludert smarttelefoner og andre produkter som er komplementære til AMD sine produkter”.

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse