Annonse


Microsoft utvikler sine egne ARM-brikker – skal de endelig kunne utfordre Apple igjen?

Bloomberg avslører at Microsoft utvikler sine egne ARM-brikker, akkurat det vi har etterlyst etter at M1-brikkene til Apple ble lansert, for de knuser Intel og Qualcomm.

Vi tror server-brikkene vil ende i bedre forbrukerprodukter

Selskapet samarbeider med sistnevnte om spesial-designede Snapdragon 8c-brikker i Surface Pro X, men dette er jo maskinen som knuses av eldre maskiner, så vel som første genererasjon Apple Silicon.

Det at det nå “lekker” at Microsoft for alvor skal ta opp kampen mot Apple som er farlig i forkant, virker litt for godt timet, om du skjønner hva vi mener: det kan jo tenkes at noen hos Microsoft lekket dette selv.

Dette åpner for en ny vår for Windows PC-er

Uansett gir det mening at Microsoft ser på dette, ikke bare for Surface-serien, men også for sine Azure-datasentre som tjener masse på å gå over til mer strømsnille ARM-serverlusters.

Annonse
Det er akkurat hva som nevnes i rapporten: at Microsoft skal bruke ARM-design for å skape sine egne server brikkesett (Amazon gjør det samme) – vi tror de ikke har noe annet valg enn å dumpe Qualcomm på lengre sikt for å kunne konkurrere mot Apple.

Og med det fortsetter Intels vei nedover på børsen: 6,3 prosentpoeng gikk de ned da nyheten sprakk – noe som betyr at de er ned hele 22 prosentpoeng bare i år.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse