Samsung går sammen med AMD for å hente Radeon-grafikk til mobil
Samsung går sammen med AMD for å hente Radeon-grafikk til mobil.

Samsung går sammen med AMD for å hente Radeon-grafikk til mobil

Fjoråret var preget av Samsung-rykter om at de utviklet en gaming-telefon som tok i bruk selskapets egne mobil-skjermkort, men hverken telefonen eller grafikkortet ble det aldri gjort noe offisielt ut av.

Skal benytte Radeon-arkitektur

Nå derimot har Samsung annonsert det de kaller for et langvarig, strategisk partnerskap med brikkegiganten AMD for å utvikle og produsere mobile grafikk-brikker til bruk i fremtidige smarttelefoner fra selskapet.

Det er spesifikt AMD sin grafikkarkitektur som brukes i Radeon Samsung ønsker å dra nytte av: Radeon vil lisensieres til bruk i det Samsung refererer til som «fremtidige enheter, inkludert smarttelefoner og andre produkter som er komplementære til AMD sine produkter».

Mange muligheter

Effektiv bruk av Radeon-arkitektur i en fremtidig smartenhet fra Samsung vil i teorien gi mulighet for mer grafikkintensiv prosessering med mindre strømutnyttelse, noe som i tur kan gi mer budsjettvennlige smarttelefoner som også har habile grafikkegenskaper, eller flaggskiptelefoner som kan gi deg en bedre spillopplevelse og simulering uten å overopphete eller gå på bekostning av batteritiden.

Kilde:
TechRadar