trumpsosialtnettverk
Donald Trump søker partnerskap med et annet sosialt nettverk, eller starter kanskje sitt eget. Bilde: White House/Flickr

Annonse


Trump hinter til eget sosialt nettverk

Etter å ha blitt utestengt fra de store sosiale mediene sier president Trump at han er i samtaler med andre plattformer – eller at han lanserer sin egen. “Har snart en stor kunngjøring,” lover han.

Trump ble kastet permanent ut av Twitter i går – dette kan skje nå

President Trump sier idag at han vurderer andre sosiale medieplattformer eller å opprette egne etter at han ble utestengt fra Twitter i kjølvannet av onsdagens amerikanske Capitol-opprør. Så hvorfor Tweete om du kan Trumpe?

Trump er også blokkert fra Facebook og Instagram – hvor lenge er uklart, men han er i hvert fall pålagt munnkurv inntil hans presidentperiode avsluttes.

President Trump sier at han lenge har innsett at han ville bli sensurert på de toneangivende sosiale medier. Høyresiden anser sosiale medier som partiske til fordel for de liberale.

Annonse


Last ned Parler med bakveien til Android

Google har i tillegg fjernet Twitter-alternativet Parler fra Google Play “for å hindre spredning av skadelig informasjon”, men det kan installeres fra Parlers egen hjemmeside, parler.com, hvor du også finner oppskriften for installasjon på Android:

1. Gå til Parlers hjemmeside

2. Bla deg ned til bunnen

3. Klikk på Android-ikonet i nedre høyre hjørne

4. Last ned .apk-filen til telefonen

5. Klikk på filen på telefonskjermen og installer den

Det er flere alternative nettverk, men de har mindre utbredelse. Et av dem er GAB. Det definerer seg som et “sosialt nettverk som kjemper for ytringsfrihet, individets frihet og fri informasjonsflyt på nettet”. Nettstedet hadde rekordtrafikk etter at presidenten fikk munnkurv. I tillegg til GAB øker trolig brukere av tjenester som Telegram og Signal.

Twitter-sjef Jack Dorsey oppfordret til bruk av kommunikasjonsplattformen Signal, som bruker kryptering, under protestene i USA i sommer.

Annonse