parleramazon
Parler ble midnatt vestkyst-tid fjernet fra Amazons servere. Tjenestens fremtid er usikker.

Annonse


Parler er borte – GAB har egne servere

Twitter har valgt å bannlyse Donald Trump for alltid.

Oppdatert, 11. januar, 09:14:

Parler er borte fra nett, inkludert appen som både Apple og Google fjernet, etter at Amazon ga tjenesten til søndag å finne et alternativ. Personene bak tjenesten melder at de sliter med å finne alternativer. Samtidig har advokatene deres trukket seg fra oppdraget.

Oppdatert, 10. januar, 03:43, 2021:

Annonse


GAB annonsert i september at de flyttet det sosiale nettverket til sin egne servere. Dette er trolig eneste løsning for Parler, om de da ikke går for en P2P-løsning av et eller annet slag, eller en annen form for desentralisert nettverk.

Kilde:
GAB

Oppdatert, 10. januar, 03:43, 2021:

Amazon kaster ut Parler på søndag, så om tjenesten ikke finner en ny leverandør, forsvinner nett-versjonen go web-appen.

Oppdatert, 10. januar, 01:52, 2021:

Apple har nå kastet ut Parler fra App Store etter trussel om nettopp dette om tjenesten ikke startet moderering av innholdet.

Merk at Apple uttaler at Parler kan komme tilbake igjen om de modererer det brukerne uttaler.

Apple sier følgende:

“Vi har alltid støttet de forskjellige synspunktene som er representert i App Store, men det er ikke plass på vår plattform for trusler om vold og ulovlig aktiviteter. Parler har ikke tatt tilstrekkelige tiltak for å møte spredningen av disse truslene mot folks sikkerhet. Vi har suspendert Parler fra App Store til de løser disse problemene.” Det er ukjent om Apple har utført den samme inspeksjonen for eventuelt å avdekke den samme ulovlige aktiviteten på Facebook og Twitter.

På Android kan appen fremdeles lastes inn bakveien.

Merk at også Parler kan brukes fremdeles, men som en web-app.

Hevder Trump oppfordret til vold

Nyheten kommer samtidig som at Buzzfeeed via sine kanaler skal ha hørt at Apples ultimatum ovenfor Twitter-konkurrenten er at de må moderere innholdet der, eller så blir de fjernet fra App Store.

Tiltakene kommer nesten samtidig som at Trump på Twitter nylig annonserte at han støttet en fredelig maktovergang.

Twitter har suspendert Donald Trumps mye brukte Twitter-konto fordi de mener det er en høy risiko for at den “vil medføre til mer vold.”

Kilder:
Twitter
Buzzfeednews