Kanskje det ikke er oss likevel: 1000 klager over dårlig iPhone 12-batterilevetid

iphone12prodårligbatteri
Merker du at iPhone 12, og spesielt 12 Pro, tappes ekstra kjapt når den ikke i bruk?

Nå varsler iPhone 12/Pro-eiere at batteriet tappet alt for kjapt, selv når enheten ikke er i bruk. Problemet skal ha vært gjeldende i mange uker og ingen skikkelig løsning finnes.

Hvorfor tappes batteriet så kjapt ved dvale?

Undertegnende har selv stusset over batterilevetiden til iPhone 12 Pro-serien, og er ikke så veldig imponert over iPhone 12 Pro sin batterilevetid som i kombinasjon med den stive prisen gjør mobilen vanskelig å gi mer enn 8 av 10.

Samtidig er det slik at en formatering av vår iPhone 12 Pro Max medførte at batteriet ble en god del bedre og at vi derfor oppjusterte karakteren fra 8 til 9.

Annonse

Det folk rapporterer om i Apples supportforum er at iPhone 12 Pro, og vi er usikre på om dette gjelder 12-serien i like stor grad, eller Max, er at selv om mobilen er tilkoblet WiFi og ikke er i bruk, så tappes fire prosent av batteriet i timen – dette er hyppigere enn trådstarter “Master26A” var vant med ved bruk av iPhone 11 Pro.

Tråden som ble startet 1. november teller nå 55 sider med innspill fra iPhone 12-kunder som mener det er noe galt.

Over 1000 andre Apple-kunder klager over det samme

Men en person som klager over batteriproblemer beviser ikke stort; det kan jo være snakk om en eller flere apper (batterirapporten avslører ikke noe suspekt) som sliter, eller kanskje enheten ble installert med en iCloud-backup som ikke var helt kurant?

Men så er det slik at det er flere andre brukere i Apples supportforum som melder om nøyaktig det samme problemet: batteriet tappes for kjapt selv når mobilene dvaler.

En bruker meldte nå nettopp at problemet “løses” ved å ta ut SIM-kortet: det er visstnok dette som skaper problemet, i det minste for denne eieren. Det nevnes også at eSIM løser problemet, men at iOS 14.3 som foreløpig er i beta 3, ikke retter opp i floken. Vi følger utviklingen i saken.

Kilde:
Apple

Annonse
Annonse