Annonse


TEST: iPhone 12 Pro er ikke helt “pro”

Det tar tid å finne ut hva man mener om noe helt nytt.

Designet vi alle har ventet på er her

For 2020 ble året iPhone-modellene, og det er ekstra mange av dem i år, ble helt nye: nytt design, langt kjappere brikkesett, bedre kamera og ikke minst MagSafe. Mer om MagSafe senere, for den nye standarden viser oss fremtiden allerede nå.

Men tilbake til poenget: når alt er nytt tar det tid å komme over forelskessperioden som ofte inntreffer ved bruk av helt nye dingser. Jeg er definitivt ferdig med den perioden med iPhone 12 Pro, og det skjedde faktisk ganske fort. Kjappere enn jeg hadde trodd.

Men først, la oss snakke om…

Annonse


…Designet

Panelet er i år flatt og med klare, nesten skarpe kanter. Pro-modellen skinner i edelt metall i båndet som binder mobilen sammen.

Det minst oppsiktsvekkende er baksiden som føles lik de foregående modellene, men det er flere farger å velge mellom i år.

Vi valgte den blå som test-enhet. Den er pen, men kanskje litt kjedelig?

Vi kommer til å teste iPhone 12 Pro Max med gullfarge for å se om det er litt mer liv i den. Bling!

Ikke kjøp Apples silikon-deksel om du har Pro-modellen: de dekker til alt for mye, er feite og er vanskelig å ta ned og opp fra lomma.

Men ja; dette er designet jeg og veldig mange andre har ønsket oss, og nå som det er her må jeg si Apple har gjort en svært god jobb. Det største problemet med Pro-modellene er at man blir ekstra redd for å skade dem, og å bure dem inne i et deksel er skikkelig kjipt. Så pene er disse.

Derfor er MagSafe kommet for å bli: fremtiden er helt trådløs

Husker du ryktet om at Apple ikke bare dropper USB C, men dropper porter på iPhone helt?

Nå gir dette mye mer mening, og vi ser på det som nesten helt garantert at MagSafe bekrefter det, og er den nye standarden som tar over for Lightning-kabelen.

For, Apple girer opp nå, slik at mange har MagSafe, for så å lansere iPhone uten Lightning og USB neste år, eller i 2022. Det nærmeste man noen gang kommer USB C på en iPhone blir i enden som plugges inn i stikkontakten.

Med andre ord er MagSafe kommet for å bli, og trolig den neste standarden de neste ti årene. Forvent derfor et stort økosystem rundt MagSafe i årene fremover.

FaceID er hverken kjappere eller synlig krympet og er stadig en plage med munnbind:

Vi skrev om ryktet om at Apple skal droppe alle innganger i mai i år:

“iPhone 13 Pro får hverken USB C eller Lightning, i stedet har de valgt denne løsningen. iPhone 12 som lanseres i september/oktober får Lightning, men det blir også de siste nye modellene med den gamle standarden. 

Faktisk blir det den siste generasjonen med kabler i det det hele tatt skal vi tro to lekkasjer. Smart Connector kommer til iPhone 13 for dataoverføring, og ikke lading”.

Den gang visste vi ikke at planen var MagSafe, og ikke den eksisterende MagSafe-teknologien. Vi var heller ikke klar over at Apples plan trolig er å kombinere lading og dataoverføring.

iPhone 12 er et godt valg for de som ikke ønsker å være så redd for riper og ikke trenger LiDAR:

Batteriet skuffer

Det største problemet er batteriet, spesielt etter å ha testet Pixel 5 og OnePlus Nord. Begge disse Android-mobilene klarer seg fint uten en middagsladelur, mens iPhone 12 Pro sliter med å komme seg gjennom en hel dag med aktiv bruk. Om bruken er mer på snitt, er det rundt 20 prosent igjen når man legger seg, men når man våkner er jo tallet enda lavere og ikke nok til å overleve frem til lunsj.

Men tenk deg 120Hz med kombinasjonen 2900 mAh batteri som denne har. Det hadde jo ikke gått med slik batteriytelse, og er nok årsaken til at Apple venter til neste år med 90 eller 120Hz. Apple valgte i stedet slanke mobiler med et pent design, men noe mindre batterier.

Pixel 5 har til forskjell fra iPhone 12 Pro et fantastisk batteri. Testen er snart klar.

…kameraet

Er svært bra. Til forskjell fra Pixel 5 er behandlingen av bildet som må til, rett etter at det er knipset, langt kjappere. Jeg mener at iPhone 12 Pro og 12 er best, spesielt når det er mørkt: mobilen tar inn så mye lys at jeg må justere det ned.

iPhone 12 Pro

Natt

iPhone 12

Natt

Pixel 5

Natt

OnePlus Nord

Natt

iPhone 6s

Natt

Konklusjon

Til syvende og sist mener jeg at batteriet ikke er bra nok, ikke til prisen. Dette drar ned fra 9 poeng som hadde vært enkelt å gi med god nok batterilevetid.

At skjermen ikke er på 90 eller 120Hz er dumt, men iOS er så “mykt” i bruk at det ikke føles like kjipt som rimeligere Android-mobiler.

Nå håper jeg at iPhone 12 Pro Max leverer minst like bra batterilevetid som iPhone 11 Pro Max, for jeg ga denne modellen gode skussmål i fjor grunnet nettopp god batterilevetid. Apple har vært dårlig på dette lenge, rettet det med 11-serien, men ser ut til å ha bommet med 12.

Ønsker du det beste kameraet er denne best, men kun til iPhone 12 Pro Max er klar for handel fredag neste uke. Den kan forhåndsbestilles i dag.

+ Utrolig kjapp
+ Det beste kameraet på markedet
+ Svært pent premium-design

-Svakt batterilevetid
– Kun 60Hz-panel
– For dyr

Annonse


Annonse


Annonse