xboxseriess
ITavisens redaktør Trond Bie mener at Xbox Series S kan bli den store vinneren med akkurat de nye forbedringene alle ønsker, i en mye mindre pakke og til en lavere pris.

Annonse


Xbox Series S høres smått genialt ut

Xbox Series S ble lansert noe litt plutselig, virker det som, etter at Thurrot.com lekket bilder.

Xbox Series S og X lanseres 10. november

Deretter avslørte Microsoft konsollen som ser ut som en Braun høyttaler med en rekke spennende tekniske funksjoner som er ekstra interessante da prisen kun er 299 dollar.

For det første har team Xbox kuttet drevet, og på den måten klart å designe den minste Xbox-en noen sinne. Series S er 60 prosent mindre enn Series X til 499 dollar.

Den minste Xbox-en noen sinne har ray tracing og 120FPS og kjapp NVMe-lagring

Deretter lister Microsoft opp en imponerende liste spesifikasjoner for den lille konsollen, for her er det det inkludert en helt ok oppløsning i 1440p (TV-er kan gjøre ganske mye magisk for tiden), men med 120 FPS, for de av dere som er så heldige å ha det på TV-en.

Annonse


Variable oppdateringsfrekvens er også støttet, for en myk flyt i bildet, samt kort etterslep og også veldig viktig: den spesialdesignende og kjappe NVMe SSD-en kjent fra Xbox Velocity som driver mye i Series X er også inkludert, dog i 512GB, der Series X har 1TB.

Det er også inkludert 4K-oppskalering, som er en annen måte å si at det er 4K-støtte (det har vært mye nedskalering av 4K-spill).

Gamepass er stjernen som kan vinne casual-markedet – har selv Nintendo noe å frykte?

Første gang jeg så traileren ble jeg imponert over spesifikasjonene, men det var Gamepass som er prikken over i-en: det er noe veldig innbydende med en maskin som, riktignok ikke klarer 4K og ikke er i nærheten av 8K, gir kunden tilgang til Gamepass med et nå robust bibliotek med spill som følger tjenesten, og der det viktigste salgsargumentet er at også helt nye AAA-spill. Det er imponerende hvor mange toppspill Microsoft inkluderer så lenge man betaler hver måned, det er vel nær sagt alle.

Det ryktes ny maskinvare fra Nintendo, men det foreligger for tiden ingen detaljer.

Jeg har vært kritisk til Xbox Series X sitt spillbibliotek og er fremdeles litt irritert over bakoverkompabilitet-manien som driver Microsoft, og som er årsaken til at nye Halo ble utsatt til neste år. De utviklet nemlig ikke spillet for neste generasjon, men med One som start. Resultatet ble ikke neste-generasjon, og det er lett å skjønne hvorfor når man ikke startet med å se fremover.

Series S-kontrolleren.

Fordi jeg har en spill-PC som er kraftig nok til å gjøre konsollene kjipe, er det vanskelig å se poenget med å handle en Series X til over 5000 kroner når de samme spillene er å finne på Windows. For mange gir derfor PS5 i mange tilfeller mer mening for store AAA enspiller-opplevelser man jo ikke får på PC, i hvert fall ikke med en gang.

Series S byr også på superkjapp bytte av spill

Series S gir desto mer mening i flere tilfeller grunnet en lavere pris. Det vil være enklere å argumentere for kjøp av en langt rimeligere konsoll om man har en fra før av, eller har en PC: kanskje ønsker man i hovedsak en mediaspiller, men spiller noen ganger i helgene?

Det jeg prøver å si er at casual-markedet kanskje kan bli veldig fristet av Gamepass med en maskin som ikke koster det samme som 1 stk. topp-skjermkort, men som samtidig byr på neste-generasjonsfunksjoner som kjapp lastetid, ray tracing og 120. Det høres rett og slett ut som et godt kjøp.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse