xboxseriesx
Xbox blir mer og mer som en PC å regne, inkludert med de samme spillene til Windows.

Annonse


Jeg er bekymret for Xbox Series X

Det begredelige Xbox Series X “gameplay” eventet i går ble ikke tatt godt i mot.

Oppdatert, 9. mai, 00:22:

Vi regnet ikke med at Vampire the Masquerade: Bloodlines 2 skulle være et Xbox og Windows-eksklusivt spill, men nå er det altså bekreftet at spillet også kommer til Playstation 5.

Xbox Series X er låst til en gammel maskinvarepark

Årsaken er at det knapt var gameplay å skimte utover et par sekunder fra Second Extinction og Bright Memory Infinite, som åpnet den digitale pressekonferansen merket som et gameplay event – samtidig fikk vi også i disse corona-dager en titt inn i folks stuer og soverom.

Annonse
Foruten lite gameplay var det ingenting som tydet på at disse spillene har noe med neste-generasjon å gjøre. Samtlige av spillene ser ut som det samme alle med en OK gaming PC har hatt tilgang til i flere år.

Er Xbox Series X bundet til fortidens maskinvare i så stor grad at utviklerne ikke tør presse spillene så langt at de kun kjører bra og ser best ut på Series X i frykt for å stagge One-salget? Det er faren i år som tidligere.

Sonys strategi ser igjen mer korrekt ut: de kommer ikke i like stor grad til å bry seg om foregående Playstation-konsoller, og har som vanlig overtaket med eksklusive titler som er eksklusive, og som ikke kommer til PC uansett.

Frykten min er at Series X kommer til å støve ned da samme spill kan handles til PC og selvsagt ser bedre ut drevet av et 2080 ti-kort.

Sony, og spesielt Naughty Dog, er dyktige nok til å få folk som meg som elsker PC-grafikk, å hylle hva de får til med en konsoll. Jeg kan ikke huske å ha tenkt det samme om noen av spillene til Xbox One-serien.

Personlig hadde jeg ikke blitt mer imponert om Microsoft ikke hadde varslet noe på forhånd – innholdet er jo det samme uansett. Det må være lov å forvente mer, konsollen lanseres jo om rundt et halvt år:

I juli må Microsoft begynne å imponere oss

I tillegg til mangelen på et ekte neste-generasjons-spill som er eksklusivt for Microsofts konsoll, var det heller ikke noe gameplay å se fra et spill som også kommer til PC og som har vært under utvikling en god stund skulle man tro, nemlig Assassin’s Creed Valhalla. Det største spillet i line-upen er med andre ord en veldig godt kjent merkevare som ikke er låst til Xbox-familien.

Vi håper juli blir mer spennende og virkelig viser hva Series X er i stand til. Microsoft skal vise frem mer av Halo Infinite (gameplay, kanskje? Heh) og flere spill fra partnere.

Jeg kan jo beskyldes for å klage for tidlig, men gjentar historien seg med ingen eller veldig få Xbox-eksklusive spill i AAA-klassen, har jeg vanskeligheter med å bli hypa for Series X.

Ubisoft går litt lenger for fansen og innrømmer at forventningene var for høye i forhold til hva som ble servert:

https://twitter.com/AshrafAIsmail/status/1258539675947429889

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse