sonyps5
Britene foretrekker PS4 og PS5. Er situasjonen den samme blant ITavisens lesere? Stem i artikkelen.

Annonse


“84 prosent ønsker seg Playstation 5 fremfor Xbox Series X”, men vi stoler ikke på tallene

I en fersk undersøkelse der over 3000 “popkultur-fans” i Storbritannia ble spurt om hva de foretrekker svarer over 80 prosent PS5.

Hungeren er stor for neste generasjon, bare ikke Microsofts

Blant annet avsløres det at over halvparten av spillerne skal handle en av de nye konsollene innen tre måneder etter lanseringen, trolig i november.

Men merk: undersøkelsen er utført av Experience12, et selskap som omtaler seg som et “pop culture marketing agency” (uthevingen er vår). Er faren stor for at Sony har betalt for undersøkelsen? Ja, det er det. Derfor ønsker vi at du skal stemme i undersøkelsen under.

Så ikke helt overraskende, om dette er noe Sony står bak, er undersøkelsen knusende for Microsoft da 84 prosent foretrekker Sonys kommende konsoll, og kun 15 prosent Xbox Series X. Man kan jo argumentere for at Sony har vært mest imponerende i forhold til PS5-spillutvalget til nå, det er min mening, men disse tallene er jo veldig skjeve.

Annonse


Hvilken konsoll skal du handle?


Det er noen flere avsløringer i forhold til når de ønsker å handle, noe som sikkert er mer troverdig:

 • 37 prosent ønsker seg en ved lansering
 • 9 prosent innen en måned
 • 12 prosent innen tre måneder
 • 26 prosent innen seks måneder etter lansering

Nesten halvparten ser mest frem til Cyberpunk 2077

Hva med spillene, de er jo aller viktigst. Cyberpunk er ikke overraskende på topp over spill-ønsker med Halo: Infinite som har hatt en tøff demo-start (ingen av disse spillene er eksklusive til PS5, men Halo er selvsagt kun til Xbox), på en akseptabel femteplass (spillet ble jo tross alt nettopp vist frem):

 1. Cyberpunk 2077 (CD Projekt) (43 prosent ser mest frem til dette spillet)
 2. Marvel’s Avengers (Square-Enix)
 3. Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 Remaster (Activision)
 4. Dying Light 2 (Techland)
 5. Halo Infinite (Xbox Game Studios)

Hva med dagens generasjon?

Her viser det seg at britene foretrekker Playstation 4, som forventet av en undersøkelse som trolig er betalt av Sony (femteplassen over er desto mer overraskende):

 1. PS4: 59 prosent
 2. Xbox One: 16 prosent
 3. PC: 14 prosent
 4. Switch: 8 prosent
Et markedsføringsbyrå har funnet ut at de fleste spurte i undersøkelsen foretrekker PS4 og PS5. Sjokkerende! Merk at Sony ikke er listet på selskapets klient-liste i skrivende stund.

Kilde:
MCV