ptsdfacebookyoutube
Det kan være svært tøft å luke bort innhold Facebook og YouTube ikke ønsker på plattformene sine, så stressende er det at tusenvis har fått mentale problemer.

Annonse


Fikk PTSD av å sensurere Facebook-innhold

Moderatorer fikk stresslidelse av å luke bort støtende innhold fra Facebook. Nå har de vunnet massesøkmålet mot selskapet.

Må se på til tider grusomt innhold i mange timer daglig

I alt 11 250 personer er inkludert, og hver og en av dem får minimum 1000 dollar utbetalt og potensielt mer om de diagnoseres med PTSD – advokatene i saken tror minst halvparten har krav på dette også.

Facebook går dessuten også med på å betale for terapeuter om nødvendig.

Det er mye søppel som florerer på nett, det vet alle med litt fartstid. Det er ikke bare Facebook som krever menneskelige øyne for å fjerne det verste og med medarbeidere som rett og slett sliter mentalt etter å ha sett brutalt innhold – alt fra barneporno til drap må folkene som jobber hos tredjepartssselskapene Facebook og YouTube hyrer luke bort, så resten av oss slipper å bli møtt av noe slikt ved innlogging.

Annonse
Som vi skrev om YouTube-situasjonen i januar:

“The Verge gjorde et dypdykk i moderatorjobben på YouTube like før jul i fjor. Gjennom research-fasen kom det frem at moderatorer ofte må se grusomme videoer i fem timer hver dag. Det til tross for at YouTube-sjef Susan Wojcicki i fjor lovte å redusere denne tiden ned til fire timer per dag.”

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse