applewwdc2020
Apple skal avsløre sine nye versjoner av iOS, iPadOS, macOS og watchOS 22. juni. Beta-testingen for utviklere starter normalt samme dag.

Annonse


iOS 14 avsløres 22. juni

Apple avholder WWDC i 2020 noen uker senere enn vanlig.

Neste måned får vi se iOS-fremtiden

“WWDC20 er nå i sitt 31. år, og gir millioner av kreative og nyskapende utviklere rundt om i verden en forhåndstitt på fremtiden til iOS, iPadOS, macOS, tvOS og watchOS, og muligheten til å lære fra Apple-ingeniører, slik at de kan skape appopplevelser som beriker livene til Apple-kunder over hele verden”, heter det i Apples pressemelding.

Det alle venter på å se er selvsagt iOS 14 og iPadOS 14, kanskje aller mest sistnevnte etter at Apple har gjort en helomvending og gjort iPad Pro-serien til en direkte konkurrent til laptoper og spesielt Microsofts Surface-serie.

Det ventes sågar også flere funksjoner for å gjøre iOS-opplevelsen mer unik:

Apples pressemelding

WWDC20 blir den største så langt, og nå skal vi samle det globale utviklersamfunnet på mer enn 23 millioner mennesker på en helt ny måte i en uke i juni hvor vi skal lære mer om fremtiden til Apples plattformer», sier Phil Schiller, global markedsføringssjef hos Apple. «Vi gleder oss til å samle det globale utviklersamfunnet på nett i juni og dele de nye verktøyene vi har jobbet med, som kan hjelpe dem med å skape enda mer fantastiske apper og tjenester. Og vi ser frem til å kunne dele mer informasjon om WWDC20 når vi nærmer oss dette spennende arrangementet.»

Annonse




«Studenter er en viktig del av Apples utviklersamfunn, og under fjorårets WWDC var det flere enn 350 studenter fra 37 forskjellige land som deltok», sier Craig Federighi, ansvarlig for programvareutvikling hos Apple. «Selv om vi i år må samles virtuelt, gleder vi oss veldig til WWDC20. Og vi ønsker å anerkjenne og hedre de kreative bidragene fra våre yngre utviklere fra rundt om i verden. Vi gleder oss til å se hvordan neste generasjon av nyskapende studenter kan gjøre gode ideer om til virkelighet gjennom Swift Student Challenge.»

Swift Playgrounds er en revolusjonerende app for iPad og Mac som gjør det å lære programmeringsspråket Swift morsomt og interaktivt. Fra nå og til og med kl.11.59 PDT 17. mai kan studenter fra hele verden sende inn bidrag til Swift Student Challenge ved å lage en interaktiv scene i en Swift-lekeplass som kan utforskes på tre minutter. Vinnerne mottar en eksklusiv WWDC20-jakke og et sett med pins. Du finner mer informasjon på developer.apple.com/wwdc20/swift-student-challenge.

Utviklere oppfordres til å laste ned Apple Developer-appen hvor det i juni kommer ytterligere informasjon om programmet for WWDC20 – inkludert presentasjoner, oppdateringer om plattformene, økter og lab-kurs. Informasjonen gjøres også tilgjengelig på Apple Developer-nettsiden og på e-post.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse