appstoreios14
iOS 14 vil la deg bruke kjernefunksnaliteten i en app som YouTube uten å måtte laste ned appen. I stedet knyttes det kontakt mellom appen og Clips API-et i iOS 14.

Annonse


Med iOS 14 trenger du ikke laste ned hele appen

Som med utvalgte konsollspill og Android vil man ikke lenger trenge å laste ned mange hundre MB for å nytte funksjoner fra iOS-apper i versjon 14.

iOS får funksjon kjent fra Android

Dette kan bli en meget viktig funksjon om man skulle trenge tilgang til en app man ikke har installert, men er på et sted med dårlig dekning.

Deler av appens funksjonalitet, som heter Clips, vil kunne testes ved å scanne en QR-kode. Dette vil også muligens hjelpe utviklere med markedsføringen, men dette nye trikset i ermet. Det vil nemlig også vises en klikkbar lenke til fullversjonen.

Clips høres på mange måter ut som Android Slices.

Annonse
Hvorfor laste ned mange hundre MB for å spille av en video?

Det er viktig og merke seg at appen ikke vil fungere som en tradisjonell app, men vises i et “kort-grensesnitt” på toppen av iOS 14 via Clip API-et. Dette også som Slices.

Eksempelet 9to5Mac gir, som har lekket også dette om det nye OS-et, er at en YouTube-video vil spille av på toppen av OS-et ved scanning av koden, uten at man må installere YouTube.

Dette er gode nyheter for oss som ikke er glade i å spille av YouTube-videoer lenket fra nettsider, i tredjepartsappens WebKit-nettleser.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse