itavisengalaxys20ultra
Samme motiv, avstand og kamera. Forskjellig objektiv.

Annonse


Galaxy S20 Ultra imponerer: se hva 108MP-kameraet får til

Vi har fått kloa i Samsung Galaxy S20 Ultra og rukket å leke oss med kameraet.

Årets flaggskip fra Samsung imponerer i korte trekk på alle områder, noe vi kommer tilbake til i vår ordentlig test, men først må vi bare dele noen av våre første bilder tatt med telefonen, for dette kameraet gir nye muligheter.

Space zoom

Telefonen har tre kameraer og et dybdekamera. Og teleobjektivet, som vi tittet såvidt på i München, er et 48mp med det de kaller 10x hybrid optisk zoom og 100x zoom med superoppløsning som inkluderer digital zoom.

Og det imponer; man kan rett og slett ta portretter av folk på 50 meters avstand.

Annonse


Fra full vidvinkel til 100x zoom.

Større sensor

Hovedkameraet er på 108mp og lar deg også zoome ganske langt inn i bildene etterkant uten at kvaliteten blir for dårlig. Legg merke til bokeh-effekten i noen av bildene – sensorstørrelsen har vokst siden forrige generasjon og det legger man godt merke til når man er forholdsvist tett på et objekt som har en viss avstand til bakgrunnen.

Vidvinkelkameraet er mindre nyskapende med sine 12MP.

Se råbildene

Vi kommer tilbake med en grundig kameratest. Spesielt gleder vi oss til å ta en titt på rå-filene. Om man zoomer helt inn i bildene ser man hvordan algoritmene jobber beinhardt for å gjøre bildene skarpere og støyfrie.

Råfilene er noe annet, men jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at Samsung tar opp kampen med de store kameraprodusentene med S20 Ultra.

Her er lenkene til 108MP bilder i full oppløsning:

Se i Dropbox.

Under ser du våre første eksempler på hva dette kameraet kan:

Annonse