Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Subaru skal skifte ut hele bilparken med elektriske utgaver – de som ikke kvalifiserer, skrotes. (Ill.: Subaru)

Subaru skal utelukkende selge elektriske biler i 2035

Innen 2030 skal helelektriske og hybridbiler utgjøre 40 prosent.

Subaru har bekreftet det man trodde var en myte: innen midten av 2030-årene skal de ikke lenger selge fossildrevne biler. Det gjelder for alle modellene som enten får et elektrisk alternativ eller skrotes fra utvalget – enten det er BRZ-modellen, WRX STI, Outback eller Forester.

Gradvis utvikling, 40 prosent innen 2030

Det betyr altså at de skal skifte fossilt ut med elektrisk drivstoff innen de neste 15 årene. Endringen skjer med andre ord ikke over natta, men Subaru sørger på den måten å operere i henhold med lover og regulering som stadig strammer inn på bruken av fossilbiler.

Subaru inkluderer også hybrid-modeller som en del av elektriske satsinger, og innen 2030 er planen at hybrid- og el-modeller skal utgjøre 40 prosent av bilparken deres.

I sommeren 2019 gikk de sammen med Toyota for å utvikle en ny, elektrisitetsbasert form for «Toyota New Generation Architecture» kalt e-TNGA. Deler av samarbeidet deres innebærer også å lage en felles elektrisk bilmodell der man kombinerer Subaru sin tilnærming på firehjulstrekk med Toyotas teknologi for elektriske biler.

Denne er ikke ventet før en gang i 2025.

Kilder:
Electrek
Engadget

Stikkord: Bil, el, elbil, elektrisk, subaru, toyota