STOR-AVSLØRINGER: iPhone 12 får noe helt nytt du aldri før har sett fra Apple

iphone12
iPad Pro får 3D-sensoren først allerede første halvdel neste år, mens iPhone 12 følger etter høsten samme år.

Bloombergs Mark Gurman har nå avslørt Apples planer de neste par årene.

Det er en 3D-sensor som vil kunne tegne omverdenen som vil stå i fokus for iPhone, iPad og AR og VR-brillene som kommer de neste årene.

iPad og iPhone får 3D-kamera

Det er først og fremst et nytt 3D-system som står i sentrum som en hub for de nye enhetene som vil kunne oppfatte og tegne verdenen rundt seg.

Annonse

Først ut med teknologien er iPad Pro fjerde generasjon som lanseres i første halvdel neste år med to kameraer i stedet for ett og med et hull for 3D-teknologien som vil la brukeren skape 3D-modeller av rom, objekter og mennesker.

3D-sensoren har vært under utvikling hos Apple i flere år allerede og er en mer avansert utgave av FaceID som brukes for opplåsning av iPhone og iPad og for Apple Pay betaling i butikker og på nett.

Samme teknologi blir så å finne i de nye iPhone-modellene som tradisjonen tro lanseres på høsten om knapt et år.

Og ja: “iPhone 12” får 5G-modem.

AR-brillenes lanseringsår fremdeles usikker

Dagens første store Apple-nyhet var ryktene om at AR-brillene ikke kommer før i 2023, og det samme mener Gurman om brillene, mens hodesettet vil være ferdig tidligere, enten i 2021 eller 2022.

Planen var å ha teknologien for hodesettet klart allerede i 2019 og lansere dem i 2020, men valgte å utsette lanseringen av ukjente årsaker.

Brillene blir en kombinasjon av AR og VR-teknologi med fokus på spill, video og VR-møter.

Rundt 1000 utviklere jobber nå med å koble sammen viktige applikasjoner og programvare mot det nye OS-et som er døpt “rOS” internt og som skal drive de kommende hodesettene og brillene.

Kilde:
Bloomberg

Annonse
Annonse