iphone12
iPad Pro får 3D-sensoren først allerede første halvdel neste år, mens iPhone 12 følger etter høsten samme år.

Annonse


STOR-AVSLØRINGER: iPhone 12 får noe helt nytt du aldri før har sett fra Apple

Bloombergs Mark Gurman har nå avslørt Apples planer de neste par årene.

Det er en 3D-sensor som vil kunne tegne omverdenen som vil stå i fokus for iPhone, iPad og AR og VR-brillene som kommer de neste årene.

iPad og iPhone får 3D-kamera

Det er først og fremst et nytt 3D-system som står i sentrum som en hub for de nye enhetene som vil kunne oppfatte og tegne verdenen rundt seg.

Først ut med teknologien er iPad Pro fjerde generasjon som lanseres i første halvdel neste år med to kameraer i stedet for ett og med et hull for 3D-teknologien som vil la brukeren skape 3D-modeller av rom, objekter og mennesker.

Annonse
3D-sensoren har vært under utvikling hos Apple i flere år allerede og er en mer avansert utgave av FaceID som brukes for opplåsning av iPhone og iPad og for Apple Pay betaling i butikker og på nett.

Samme teknologi blir så å finne i de nye iPhone-modellene som tradisjonen tro lanseres på høsten om knapt et år.

Og ja: “iPhone 12” får 5G-modem.

AR-brillenes lanseringsår fremdeles usikker

Dagens første store Apple-nyhet var ryktene om at AR-brillene ikke kommer før i 2023, og det samme mener Gurman om brillene, mens hodesettet vil være ferdig tidligere, enten i 2021 eller 2022.

Planen var å ha teknologien for hodesettet klart allerede i 2019 og lansere dem i 2020, men valgte å utsette lanseringen av ukjente årsaker.

Brillene blir en kombinasjon av AR og VR-teknologi med fokus på spill, video og VR-møter.

Rundt 1000 utviklere jobber nå med å koble sammen viktige applikasjoner og programvare mot det nye OS-et som er døpt “rOS” internt og som skal drive de kommende hodesettene og brillene.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse