Apple AR-briller
Apples AR-briller kommer ikke neste år likevel, ifølge nettsted.

Annonse


Går mot heftig utsettelse: Apple-brillene kommer i 2023

Apple jobber med et AR-relatert hodesett – det har det ikke hersket noen tvil om. Spørsmålet er bare når vi kan forvente en lansering.

Vi har hørt ulike tidspunkt, men både 2020 og 2021 har vært ansett som de mest sannsynlige alternativene. I hvert fall etter Ming-Chi Kuos siste spådommer.

Sikter på 2023-lansering

Nå spørs det om ikke Kuo må svelge sine egne ord og erkjenne at han har tatt feil. Kuo hevdet hevdet senest i oktober at masseproduksjonen av brillene settes i gang rundt juletider i år, og at en lansering skal skje tidlig neste år.

Det kan vi trolig nå bare glemme.

Annonse


For produktet, som av flere analytikere har vært omtalt som «briller», lanseres imidlertid verken i 2020 eller 2021, ifølge The Information.

Nettstedet mener nå at de med sikkerhet kan si at brillene kommer i 2023. Informasjonen skal ha kommet frem under en intern presentasjon i Apples hovedkvarter i oktober.

Kommer med Oculus Quest-lignende VR-hodesett

Men, i 2022 skal Apple lanseres et annet AR-relatert produkt, men det er ikke snakk om briller. Istedet skal selskapet lansere et mer tradisjonelt AR/VR-hodesett.

The Information skriver om et hodesett som går under kodenavnet N301. Hodesettet skal angivelig minne om en tynnere utgave av Oculus Quest. N301 skal ha både AR- og VR-funksjoner. Nettstedet skriver at hodesettet bruker eksterne kameraer for å kartlegge brukerens omgivelser (hele rom, inkludert møbler og personer). En høyoppløst skjerm skal deretter vise informasjon og tilby AR- og VR-opplevelser ved å plassere virtuelle objekter i synsfeltet ditt.

Apple-ansatte skal ha fått beskjed om at selskapet vil la utviklere bygge programvare for dette hodesettet fra og med 2021.

Så var det brillene da…

The Information formidler også ny informasjon om Apple-brillene, som potensielt kan føre arven videre etter mislykkede Google Glass.

Ifølge nettstedets kilder «ligner nåværende prototyper på dyre solbriller med tykke rammer som huser batteriet og brikkene». Personen som sier dette skal selv ha sett en slik prototyp. Det hevdes også at Apple har testet glass som blir mørkere når brillene er i bruk. Dette er en funksjon som skal kunne fortelle omgivelsene at brukeren er opptatt. Det er uvisst om funksjonen implementeres i den endelige utgaven.

The Information hevder også at Apple-direktører har sagt at AR-brillene kan ta over for iPhone i løpet av de neste ti årene.

Det skal bli spennende å se hvordan Apple har tenkt å få til det.

Kilde:
The Information