8kun
8Chan er nå 8kun.

Annonse


8Chan er tilbake under nytt navn – og med én viktig presisering

Det omdiskuterte nettforumet 8chan har nå gjenoppstått under nytt navn. Vi meldte først om dette i oktober, men på daværende tidspunkt var det ikke kjent når nettstedet skulle bli tilgjengelig for offentligheten. Nå er imidlertid 8kun lansert.

I sentrum etter masseskyting

8chan ble opprettet 2013 og nettstedet fungerte i mange år som et nettbasert bildeforum der anonymitet og ytringsfrihet stod sentralt.

Men 5. august, to dager etter masseskytingen ved et Walmart-kjøpesenter i El Paso – der 20 personer ble drept av en 22-åring – forsvant 8chan fra internett. Nettverksselskapet Cloudflare nektet å støtte det kontroversielle nettstedet.

Skytteren skal ha brukt plattformen til å publisere hatefulle ytringer mot minoriteter kort tid før han gikk til angrep mot uskyldige i butikken. Administrerende direktør i Cloudflare, Matthew Prince, fortalte i et innlegg på sine nettsider at de ikke lenger ville tilby tjenester til 8chan.

Annonse


Truer med utestengelse

På den nye nettsiden – 8kun – står det nå følgende på forsiden:

«Alt innhold som bryter med amerikanske lover vil bli slettet og brukeren vil bli bannlyst».

Kjemper mot cyberangrep

8chan-skaperen Fredrick Brennan har i etterkant av nedleggelsen distansert seg fra nettstedet. Den nye nettsiden drives av Jim Watkins.

Hvor mange av 8Chans millioner av brukere som har migrert over til 8kun er ikke klart. Men Ifølge 8kun-administrator Ron Watkins har den nye nettsiden opplevd tung trafikk og vært forsøkt angrepet av hackere den siste tiden, noe som er en del av forklaringen på hvorfor det har tatt lenger tid enn planlagt å få siden opp på beina.

Ifølge 8Chans Twitter-konto har de fleste av 8Chans 25 underforumer blitt flyttet over til 8kun.

Kilde:
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse