1564986107_cloudflare_story
Cloudflare tilbyr ikke lenger tjenester til 8chan.

Annonse


Kaster ut 8chan etter masseskyting i Texas

Websikkerhetsselskapet Cloudflare har terminert kontrakten sin som en tjenestetilbyder til 8chan, et nettforum som ble brukt av den 21-årige terroristen som nylig drepte 20 personer i en Walmart-butikk i El Paso, Texas.

Skytteren brukte plattformen til å publisere hatefulle ytringer mot minoriteter svært kort tid før han gikk til angrep mot uskyldige i en Walmart-butikk. Administrerende direktør i Cloudflare, Matthew Prince, forteller i et innlegg på nettsiden deres at de ikke lenger tilbyr tjenester til 8chan.

Ser likhetstrekk

Cloudflare-sjefen påpekte i tillegg likheter mellom flere terroristangrep de det siste året der fellesnevneren har vært at gjerningsmennene har spredd hatefulle ytringer på nettstedet. Prince omtaler nettsiden som noe av et møkkasted fylt med hat. Grunnen til at de kutter ut 8chan er simpel, ifølge Prince:

– Argumentet er simpelt: de har gang på gang bevist seg å være lovløse og denne lovløsheten har forårsaket flere tragiske dødsfall. Selv om 8chan ikke nødvendigvis har brutt lover ved å nekte å moderere det hatefulle fellesskapet så har de skapt et miljø der dette er akseptabelt.

Cloudflare tilbyr en rekke internettjenester inkludert innen beskyttelse mot DDoS og annen nettsikkerhet. 8chan følger nå etter Daily Stormer som i august 2017 fikk tilsvarende behandling for hatefullt innhold. 

Annonse


Kilde:
Neowin

Annonse