8chan
8kun er nye 8chan.

Annonse


Se hva som har gjenoppstått under nytt navn

I 2013 ble 8chan opprettet og nettstedet fungerte i mange år som et nettbasert bildeforum der anonymitet og ytringsfrihet stod sentralt.

Men 5. august, to dager etter masseskytingen ved et Walmart-kjøpesenter i El Paso – der 20 personer ble drept av en 22-åring – forsvant 8chan fra internett. Nettverksselskapet Cloudflare nektet å støtte det kontroversielle nettstedet.

Heter ikke lenger 8han

Skytteren skal ha brukt plattformen til å publisere hatefulle ytringer mot minoriteter kort tid før han gikk til angrep mot uskyldige i butikken. Administrerende direktør i Cloudflare, Matthew Prince, fortalte i et innlegg på sine nettsider at de ikke lenger ville tilby tjenester til 8chan.

Søndag publiserte imidlertid den offisielle 8chan-kontoen på Twitter en video der en ny logo ble presentert. Det viser seg at «8kun» skal ta opp arven etter 8chan.

Annonse


Visste ikke om registreringen

Nettstedet 8kun ble registrert hos det Torono-baserte selskapet Tucows 7. september. En talsperson for Tucows hevder at de ikke var klare over at registreringen hadde sammenenheng med det kontroversielle 8chan-nettstedet. Talspersonen sa videre at de nå «undersøkte saken».

8chan-skaperen Fredrick Brennan har i etterkant av nedleggelsen distansert seg fra nettstedet.

– Jeg vil ikke at 8chan kommer tilbake, har han tidligere skrevet på Twitter.

Men nå er altså 8chan på vei tilbake. Og de vil at nettstedet skal gjenoppstå for fullt.

Kilde:
VICE

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse