Instagram selvskading
Instagram kjemper en vanskelig kamp mot bilder av selvskading og selvmordsrelatert innhold,

Annonse


Instagram bannlyser tegninger og memes som viser selvskading

Gjennom en omfattende kartlegging har NRK avdekket et lukket Instagram-nettverk der norske brukere publiserer bilder og innlegg som omhandler selvskading og selvmordsforsøk.

Kringkasterens gjennomgang kunne avdekke at flere av brukerne som er medlemmer i de lukkede gruppene, har tatt sitt eget liv.

Stort problem

Fenomenet er slett ikke eksklusivt for Norge – slike innlegg som handler om selvskading og selvmordsforsøk forekommer i hele verden.

Det ble for eksempel stor medieoppmerksomhet da tenåringen Molly Russel tok sitt eget liv i 2017 etter å ha sett selvmordsrelaterte innlegg på Instagram og Pinterest.

Annonse


I tiden etter ha Instagram forsøkt å bannlyse grafisk innhold som promoterer selvskading. I februar annonserte selskapet at de skal bekjempe slikt innhold ved å gjemme det bak såkalte «sensitivitetsskjermer».

Frem til nå har Instagram, ifølge dem selv, gjemt mer enn 843 000 bilder med denne metoden. De hevder også at 77 prosent av dette innholdet ble oppdaget før det ble rapportert av brukerne.

Utvidet

Nå har selskapet utvidet dette forbudet til å også gjelde tegninger og memes.

«Vi vil ikke lenger tillate fiktive skildringer av selvskading eller selvmord på Instagram, slik som bilder eller memes av innhold fra filmer eller komikere som bruker grafisk innhold», skriver Instagram i et blogginnlegg.

«Vi vil også fjerne andre bilder som ikke nødvendigvis viser selvskading eller selvmord, men som inkluderer materiale eller metoder som kan assosieres med dette», skriver selskapet videre.

Vil promotere forebyggende ressurser

I tillegg opplyser Instagram at kontoer som deler innhold relatert til selvskading eller selvmord, ikke vil bli anbefalt i søk eller utforsk-funksjonen.

Det Facebook-eide selskapet sier at de også, på Instagram, vil promotere ressurser som arbeider med forebygging av selvmord.

Kilde:
Instagram

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse