Mara Group lanserer smarttelefoner som prodiseres i Rwanda.

Her er den første smarttelefonen som er produsert i Afrika

Rwanda-selskapet Mara Group ønsker å forvandle Rwanda til en regional teknologi-hub.

Et steg på veien mot det målet er nå gjennomført. Denne uken lanserte selskapet to smarttelefoner. Det gjør at selskapet kan smykke seg med tittelen «Afrikas første smarttelefon-produsent».

Må betale mer

Telefonene heter Mara X og Mara Z, og kjører Android. Førstnevnte koster 1 700 kroner mens Mara Z koster 1 200 kroner. Den billigste har 16 GB lagringsplass, mens den dyrere modellen har 32 GB lagringsplass. Begge modeller har moderne kameraer og stemmestyring.

Prisen er en god del høyere enn hos konkurrentene som selger smarttelefoner i Afrika, men selskapet sier at telefonene deres er rettet mot brukere som er villig til å betale mer for kvalitet. I tillegg tror Mara Group at «produsert i Afrika»-merkelappen kan virke forlokkende for potensielle kjøpere.

Saken fortsetter under bildet.

Mara X
Dette er Mara X.

10 000 telefoner per dag

Selskapet produserer telefonene i Egypt, Etiopia, Algerie og Sør-Afrika. Delene importeres riktignok fra andre verdensdeler, opplyser Mara Groups toppsjef Ashish Thakkar.

– Vi er faktisk den første produsenten. Vi lager hovedkortene selv. Det er over 1 000 deler per telefon, sier Thakkar til nyhersbyrået Reuters.

Selskapet skal ha betalt 50 millioner for fabrikken, og nå kan de produsere 10 000 telefoner per dag, hevder Thakkar.

Kilde:
Reuters