PayPal logo
PayPal vil ikke ta del i Facebooks krypto-satsing.

Annonse


PayPal bekrefter – trekker seg ut av Facebooks krypto-prosjekt

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

Tidligere denne uken meldte Wall Street Journal at Visa og Mastercard vurderer å trekke seg fra Libra Association – den nyopprettede organisasjonen som skal forvalte Facebooks kommende kryptovaluta.

Verken Visa eller Mastercard har kunngjort at de trekker seg, men det har en annen gigant, nemlig PayPal.

Politisk motstand

Fredag kunngjorde selskapet at de ikke lenger vil være en del av Libra Association.

Annonse


PayPal har tatt en avgjørelse om å gi avkall på videre deltakelse i Libra Association. Vi støtter fortsatt Libras ambisjoner og ser frem til videre dialog om fremtidig samarbeid», heter det i en pressemelding fra selskapet.

Sterk politisk motstand mot Facebooks krypto-prosjekt kan være en utløsende årsak til at PayPal nå trekker seg. Finansdepartementet i USA har for eksempel uttrykt alvorlig bekymring for hva valutaen kan brukes til.

Spøker det for hele prosjektet?

PayPal oppgir imidlertid ingen begrunnelse for avgjørelsen de nå har tatt. Situasjonen er uansett alvorlig for Facebook. Som nevnt ryktes det at også Visa og Mastercard vil ut av prosjektet.

Facebooks kryptovaluta skal etter planen lanseres i 2020. Hvorvidt PayPals (og eventuelt flere andre selskapers) avgjørelse om trekke seg ut får konsekvenser for lanseringsplanen, gjenstår å se.

– Helt avhengig av at medlemmene forplikter seg

Etter at ryktene begynte å svirre denne uken tok Facebooks David Marcus til Twitter:

«For at Libra skal lykkes er vi avhengig av medlemmer som forplikter seg. Og selv om jeg ikke har kjennskap til spesifikke organisasjoner som ikke planlegger å ikke møte opp, er forpliktelse til oppdraget viktigere enn noe annet», skrev Marcus.

Kilde:
Gizmodo


Annonse