steven-mnuchin-kryptovaluta
Det amerikanske finansdepartementet er bekymret rundt bruken av kryptovaluta.

Annonse


Svært bekymret for hva Facebooks Libra kan brukes til

Den amerikanske regjeringen er bekymret for hva kryptovaluta kan brukes til, og anser samtlige digitale valutaer som en sikkerhetsrisiko. Dette inkluderer Libra, Facebook store kryptosatsing.

Alvorlig bekymret

Finansminister Steven Mnuchin uttalte i en pressekonferanse i dag at det amerikanske finansdepartementet har “store bekymringer” rundt Libra fordi det kan misbrukes til å finansiere terrorister, i hvitvasking og andre kriminelle settinger.

Ønsker innovasjon velkommen, men…

Amerikanere har ifølge Mnuchin sett kryptovaluta bli brukt for å støtte ondsinnede aktiviteter inkludert cyberkriminalitet, skatteunndragelse, utpressing, menneskehandel og mer. Likevel forteller finansministeren at USA ønsker ansvarlig innovasjon velkommen, inkludert ny teknologi som kan forbedre effektiviteten i det finansielle systemet og utvide tilgangen til finansielle tjenester.

– Med respekt overfor Facebooks Libra og annen utvikling innen kryptovaluta så er det overordnede målet vårt å opprettholde integriteten som er å finne i det finansielle systemet og beskytte det fra å bli misbrukt, fortalte Mnuchin, med presisering om at Facebook på samme måte som andre, tradisjonelle finansinstitusjoner må følge de samme retningslinjene som følger av reglementet mot hvitvasking og annen økonomisk kriminalitet.

Annonse


Facebook er for øvrig innkalt til senathøring som avholdes i morgen, der de skal utspørres om kryptovalutaen deres og personvernsikkerheten rundt dette.

Den amerikanske presidenten slår løs mot kryptovaluta på Twitter

Kilde:
Engadget

Annonse