donald-trump-bitcoin-libra-facebook
Donald Trump skriver på Twitter at amerikansk dollar er overlegen, også i forhold til kryptovaluta.

Annonse


Den amerikanske presidenten slår løs mot kryptovaluta på Twitter

Kort tid etter et møte i Det hvite hus om sosiale medier så langer den amerikanske presidenten ut mot kryptovaluta på Twitter, som han mener ikke kan sammenlignes med amerikansk dollar. Donald Trump henvendte seg spesifikt mot bitcoin og Facebooks nye satsing i Libra, som kan vente seg noe uønsket oppmerksomhet i fremtiden.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

Les mer om kryptovaluta i våre guider: 

Må reguleres som andre bankinstitusjoner

Om Libra skriver han i en rekke Twitter-meldinger at den virtuelle valutaen ikke holder en sterk posisjon og at dersom Facebook og andre selskaper ønsker å være en bank så må de oppsøke de riktige myndighetene for dette slik at de kan reguleres som alle andre banker, nasjonale så vel som internasjonale.

Annonse


 

Innkalt til høring i senatet

I slutten av juni skrev vi om at Facebook innkalles til senathøring over sin nye kryptosatsing der prosjektet deres har lagt til rette for spørsmål om personvern.

Bitcoin har overraskende ikke hatt store fluktuasjoner etter at Donald Trump i natt publiserte de tre meldingene på Twitter, men det er interessant å følge utviklingen på denne. For øyeblikket er en bitcoin verdt 11 662 dollar – et stykke opp fra noen måneder tilbake da det tok et kraftig tilbakeslag da verdien nesten lå på 20 000 dollar.

Annonse


Annonse


Annonse