facebook-senat-libra-krypto
Facebook kalles inn på teppet - de må svare på spørsmål relatert til Libra-prosjektet deres.

Annonse


Innkalles til senathøring om Facebook sin nye kryptosatsing

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

Det amerikanske senatet annonserte på onsdag at de vil holde en høring neste måned der de stiller en rekke vitner spørsmål rundt Facebook sin nye satsing med kryptovaluta, Libra – mer om selve initiativet kan du lese her.

Hittil ukjente vitner

Høringen går under tittelen “Examining Facebook’s Proposed Digital Currency and Data Privacy Considerations” og er satt til 16. juli. Det som kanskje er mest interessant å vite er hvilke vitner senatet har stevnet for høringen, men denne informasjonen er dessverre ikke offentlig helt enda.

Høringsvarselet kommer kort tid etter at Facebook offisielt annonserte dets nye økosystem for og blokkjede og kryptovaluta, noe som raskt tiltrakk seg masse oppmerksomhet og særlig negativ kritikk fra lovmyndigheter for potensiell risiko overfor forbrukerne.

Annonse


– For mye makt

Blant de første kritikerne var den demokratiske senatoren Sherrod Brown som stilte spørsmål ved Facebook sin nye tjeneste, der han påpeker at Facebook allerede er for stort og med for mye makt som de tidligere har brukt til å utnytte folk sine data uten å beskytte personvernet deres.

– Vi kan ikke tillate Facebook å holde på med en risikabel kryptovaluta fra en sveitsisk bank uten tilsyn, sa Brown i går.

Det virker å være bred enighet blant både demokratiske og republikanske medlemmer i senatet at man skal føre en slags oversikt over hvilke utvidelser Facebook foretar seg i denne sammenheng.

Facebook klare til å svare på spørsmål

En talsperson fra Facebook har svart på kritikken fra senatets medlemmer, der vedkommende forteller at selskapet ser frem til å svare på spørsmål lovgivere måtte ha i det prosessen beveger seg forover. De gjorde det likevel klart at de ikke ønsker å sette prosjektet på vent, som forespurt av representanter fra amerikanske myndigheter.

Kilder:
The Verge
Reuters

Annonse