Skjermbilde 2019-06-18 kl. 13.10.07
Facebook vil gjøre det enklere og sende og motta penger via kryptovaluta.

Annonse


Nå er det offisielt – her er Facebooks egen kryptovaluta

Facebook trer for alvor inn i kryptomarkedet – det bekreftet selskapet i dag. Det bør ikke komme som noen overraskelse; det har versert rykter om dette i månedsvis.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

– Rask og sikker betaling

En rekke store aktører – totalt over 20 selskaper – bidrar på investorsiden, blant dem Visa, MasterCard, PayPal, Spotify og Uber. De skal alle ha gått inn med 10 millioner dollar hver i prosjektet.

Den nye valutaen heter Libra, og målet med den er tilby finansielle tjenester til milliarder av mennesker som ikke eier en bankkonto, ifølge Facebook. Kryptovalutaen skal ifølge Facebook tilby rask, billig og sikker betaling for alle via smarttelefoner, uten å gå gjennom tradisjonelle banksystemer.

Annonse


«For mange personer verden rundt er selv grunnleggende finansielle tjenester utilgjengelig: nesten halvparten av voksne personer i verden har ingen aktiv bankkonto, og tallene er verre i utviklingsland og enda verre for kvinner. Dette er utfordringen vi håper å adressere med Calibra, en ny digital lommebok som du kan bruke for å lagre, sende og bruke Libra», skriver Facebook i en pressemelding.

Les også hvordan kjøpe kryptovaluta eller hvordan kjøpe Bitcoin

Motta penger gjennom Messenger

I tillegg til den nye valutaen lanserer Facebook en egen app som drar nytte av den, nemlig Calibra. Gjennom Calibra-appen kan brukere sende og motta digital valuta. Tjenesten vil eksistere både som frittstående apper for iOS og Android, men vil også implementeres i Whatsapp og Messenger.

«Fra begynnelsen vil Calibra la deg sende Libra til nesten hvem som helst med en smarttelefon, like enkelt og umiddelbart som tekstmeldinger, og med en liten til ingen kostnad. Med tiden håper vi å tilby flere tjenester for folk og bedrifter, slik som å betale regninger med ett enkelt trykk, kjøpe en kopp kaffe ved å scanne en kode, eller kjøre offentlig transport uten å måtte ha med penger eller et metro-kort», skriver selskapet.

Facebook vil selv være ansvarlig for Calibra-tjenesten, men selve kryptovalutaen skal selskapet ha mindre kontroll over. Valutaen eies av investorene, og skal holdes under oppsyn av et non-profit-nettverk.

Facebook: – Blir du svindlet får du pengene tilbake

Det kan være en positiv ting, for Facebook er ikke akkurat det selskapet som nyter høyest tillit blant sine egne brukere.

Facebook lover imidlertid at den nye kryptovalutaen er sikker.

«Når den lanseres vil Calibra bruke sterke beskyttelser for å holde pengene og informasjonen din sikker. Vi bruker de samme verifiserings- og antisvindel-prosessene som banker og kredittkort bruker. Vi vil også ha automatiserte systemer som proaktivt vil overvåke aktivitet og oppdage og forhindre svindelforsøk. Vil kommer også til å tilby direkte kundesupport for å hjelpe deg hvis du mister telefonen eller passordet ditt, og hvis svindlere får tilgang til kontoen din og du mister Libra som et resultat av dette, vil vil refundere pengene».

Selskapet lover også at kontoinformasjon og finansielle data ikke vil deles med tredjeparter uten brukerens eksplisitte tillatelse:

«Dette betyr at Calibra-kunders kontoinformasjon og data ikke vil bli brukt for å forbedre målrettet reklame i Facebooks familie av produkter».

Kilde:
Facebook via Business Insider

Annonse