bitcoin
En Florida-dommer har dømt Craig Wright, mannen som mener han fant opp bitcoin, til å betale sin partner milliarder av dollar.

Annonse


Mann som hevdet han fant opp bitcoin dømt til å betale opp til 45 milliarder kroner

Australske Craig Wright (49) er beordret av en dommer i Florida til å overføre halvparten av sin bitcoin-verdi til David Kleinman.

Les også: Hvordan kjøpe Bitcoin

Benekter at partnerskap fant sted

Kleinman døde i 2013, men de som forvalter bitcoin-verdiene til mannen hevder at Wright og Kleinman var partnere og hevder derfor at Wright skylder dem halvparten av bitcoin-verdiene som ble skapt mellom 2009 og 2013. Wright benekter at de to var partnere.

En av utfordringene er dog at det ikke er kjent hvor store bitcoin-verdier Wright besitter. Det er ryktet mellom 410 000 til 500 000 bitcoins, noe som gir en valutaverdi på mellom 6,1 og 7,4 milliarder dollar!

Annonse


Pikant historie

Wright mener uansett at han ikke har tilgang til alle disse pengene, fordi han plasserte digitalvalutaen han tjente i 2009 og 2010 i krypterte filer for deretter å dele opp filene som kan dekryptere filene til en rekke forskjellige personer. Ifølge Wright ble dette gjort fordi han var redd for at bitcoin-verdiene ble brukt til ulovligheter som narkotikahandel.

Les også: Hvordan kjøpe Ethereum

Wright hevder dessuten at disse filene vil leveres ham i januar 2020 med et bud, men ikke før det, og at han derfor ikke besitter verdiene han nå beordres til levere over til Kleinman.

Hevder han fant opp bitcoin

Historien er enda rarere enn det, for det er nettopp Wright som hevder han gikk under navnet Satoshi Nakamoto. Og hvem er Nakamoto enn ingen ringere enn oppfinneren av bitcoin? Det er i hvert fall Wright sin påstand.

Da han i 2016 uttalte nettopp dette, og ble bedt om å bevise det, beklaget han og sa han ikke turte stå frem.

Florida-dommeren i saken, Bruce Reinhart, tror uansett ikke på Wright sin historie og mener at Wright kun husker detaljer når det passer ham og krever derfor at verdier opp til 5 milliarder dollar overføres de som forvalter Kleinmans verdier.

Les også: Hvordan kjøpe IOTA

Kilde:
The Guardian

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse