Sony PS4
PS4 har solgt i bøtter og spann.

Annonse


100 millioner solgte!

Seks år har passert siden Sony lanserte PlayStation 4. Konsollen har vært en ubetinget opptur for selskapet.

Siden 2013 har tallet på antall solgte PS4 økt med flere millioner hvert kvartal. Forrige gang Sony snakket om sine inntektstall ble det kjent at selskapet hadde solgt 3.2 millioner PS4-konsoller forrige kvartal, som endte 30. juni.

Raskere enn PS2 og Wii

Vi visste at Sony var faretruende nært å nå den utrolige 100 millioner-milepælen. Og nå har det skjedd. Totalt har det blitt solgt 100 millioner PS4-maskiner.

Salget har avtatt noe det siste året og mange venter nok nå på PS5. Men selv om PS4 har nådd salgstoppen, er konsollen fortsatt den som har nådd 100 millioner solgte raskest.

Annonse
PS4 brukte kun fem år og syv måneder på å selge 100 millioner PS4-maskiner. Det er raskere enn både PS2 og Nintendos Wii.

I 2017 solgte Sony 19 millioner og i 2018 solgte de 17.8 millioner.

Sony har fortsatt et stykke igjen før PS4 tar igjen PS2-salget. Totalt solgte nemlig Sony 159 millioner PS2-konsoller på verdensbasis. Konsollen står fortsatt alene på tronen som verdens mest solgte spillmaskin. På andreplass er Nintendo DS med 154 millioner.

Flere laster ned spill digitalt

100 millioner solgte maskiner er mye, men det er ikke den eneste nyheten Sony kan avsløre. For nå har også digitale spillkjøp passert salget av fysiske kopier. Andelen som laster ned spill har nemlig bikket 50 prosent.

Les også: Utviklernes foreløpige dom: PS5 er kraftigere enn nye Xbox

PS4-kontroller
PS5 ventes å bli en meget kraftig konsoll.

Arvtageren kommer kanskje neste år

Stadig fleres øyne rettes nå mot lanseringen av neste generasjons PlayStation-konsoll. Sony er godt i gang med utviklingen av PS5, og det meste tyder nå på konsollen kan havne i butikkhyllene høsten 2020. Dette er imidlertid kun en spådom basert på alle ryktene vi har hørt. Enkelte tror fortsatt at PS5 dukker opp først i 2021.

Men med tanke på at neste generasjons Xbox-konsoller kommer neste år, regner vi med at Sony ikke kommer mye senere til festen.

Les også: Sony bekrefter: PS4- og PS5-spillere kan spille sammen

Når det gjelder PS5 kan vi vente oss støtte for 8K-grafikk, 3D-lyd, SSD-lagring (tilnærmet ingen lastetid, forhåpentligvis), bakoverkompatibilitet med PS4-titler, åttekjerners AMD Ryzen-basert prosessor og støtte for ray tracing, eller strålesporing på norsk – om du vil.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse