Bakoverkompatibilitet, Ray-Tracing, 8K-støtte og mye kappere - dette er PS5
Playstation 4-oppfølgerens eksistens ble bekreftet i fjor, nå letter de mer på sløret.

Annonse


Bakoverkompatibilitet, Ray-Tracing, 8K-støtte og mye kjappere – dette er PS5

Det har lenge vært en åpen hemmelighet at Sony er i full sving med oppfølgeren til PlayStation 4 – ikke oppfølgeren til PS4 Pro – men en helt ny konsoll som skal stå for Sony sitt bidrag i nestegenerasjon konsoller.

Rå maskinvare fra AMD

På humoristisk vis omtales neste konsoll i PlayStation-serien som “vår neste spillmaskin” konsekvent, og det er under et intervju med Wired at systemutvikleren Mark Cerny bekreftet ovenfor avisen en rekke opplysninger vi lenge har spekulert i. Derfor en liten spoiler: mye av det vi har rapportert fra tidligere viser seg å stemme.

Det store aller først: den kommende konsollen blir utstyrt med rene arbeidshesten til prosessor: en tredjegenerasjon, åttekjerners Ryzen-prosessor basert på AMDs 7nm Zen 2-teknologi vil finne plass i PlayStation 5 i kombinasjon med et spesialtilpasset skjermkort fra AMDs Radeon-familie. Det som særlig utpeker seg som interessant info i denne forbindelse er at man vil få fullverdig ray tracing – avansert lysteknologi for bruk i spill og som hittil har vært forbeholdt de aller beste Windows-maskinene. Med det spesialtilpassede skjermkortet får man i tillegg mulighet for 8K-grafikk.

Samkjørt med dette fortalte Cerny dessuten at det vil akkompagneres med et slags avansert oppsett for audio slik at man får 3D-lyd.

Annonse


Endelig SSD – mye, mye raskere

Videre kommer PlayStation 5 endelig med SSD som skal sørge for mye raskere ladetider og oppstart. Det skal ikke være en hvilken som helst SSD-disk de har fått tak i heller: det nye lagringsmediet skal ha redusert ladetidene i Spider-Man fra 15 til 0.8 sekunder i enkelte tilfeller. Dette fører oss også videre på praten om bakoverkompatibilitet.

I februar meldte vi nemlig at det var registrert et patent som åpner for bakoverkompatibilitet med PlayStation 4, noe som nå bekreftes av Cerny. Bakoverkompatibiliteten skal ha vært en uproblematisk sak for Sony som visstnok skal ha brukt et systemarkitektur i PS5 som på mange måter har likhetstrekk med forgjengeren.

Også VR-headset tilhørende PS4 skal være fullt kompatible med PS5.

Mark Cerny gikk dessverre ikke inn på lansering eller et tidsvindu som kan gi indikasjoner på når neste PlayStation lanseres – derfor gjelder det fortsatt å vente på denne fronten for å finne ut mer. Likevel er Sonys måte å lette på sløret på allerede nå en god indikasjon på at vi ikke er altfor langt unna en potensiell avduking av konsollen.

Skal du kjøpe PlayStation 5?

Kilder:
Wired
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse