Skjermbilde 2019-05-12 kl. 11.37.56
PS5 får bakoverkompatibilitet, Ray-Tracing og 8K-støtte. I tillegg blir den mye kjappere.

Annonse


Sony lover at de har fjernet dette i PS5

PlayStation 5 kommer endelig med SSD, noe som kommer til å resultere i både raskere oppstartstid og raskere innlasting av spill.

– Ultrarask SSD

Og skal vi tro Sony vil lasteskjermer nærmest være eliminert i denne konsollen. I den nyeste utgaven av PlayStation Magazine kommer en talsperson for Sony med en uttalelse som gir grunn til optimisme.

Les også: AMD-sjefen hinter: – Noe spesielt på lager for PlayStation 5

– En ultrarask SSD er nøkkelen til vår neste generasjon. Vår visjon er å gjøre lasteskjermer til noe som tilhører fortiden, noe som gjør det mulig for utviklere å bygge nye og unike spillopplevelser, sier talspersonen.

Annonse


Så mye kortere tid tar det å laste Spider-Man på PS5

Informasjonen er i tråd med det vi hørte i april, da systemutvikleren Mark Cerny i Sony stilte opp i et intervju med WIRED.

Den gang illustrerte Cery hvordan SSD-en i PS5 bidrar til en betydelig reduksjon av lastetider. Der Spider-Man brukte 15 sekunder på å lastes inn på PS4 Pro, brukte spillet bare 0.8 sekunder på PS5.

Dette eksempelet må imidlertid tas med en kype salt, ettersom Spider-Man er utviklet for PS4. Spill som utvikles for PS5 vil naturligvis kreve mer av maskinvaren, så om Sonys tilnærmet «nullvisjon» for lastetider gjelder for disse spillene, gjenstår å se.

Kommer ikke i år

Det tar en stund før vi får svaret. Sony uttalte nylig at de ikke kommer til å selge PS5 iløpet av de neste 12 månedene. Likevel er det ikke umulig at konsollen slippes i 2020, selv om enkelte tror mer på en 2021/2022-lansering.

Kilde:
Gamingbolt