Skjermbilde 2019-06-06 kl. 15.57.33
Apple skal visstnok være svært nærme en kjøpsavtale med oppstartsselskapet Drive.ai.

Annonse


Hevder at Apple kjøper selskapet bak denne bilen

Kommer Apple til å lansere en selvkjørende bil? Kommer de til å levere teknologi for selvkjørende biler til eksterne selskaper? Kommer de til å noen gang kjøpe Tesla, slik de angivelig prøvde seg på i 2013?

Spørsmålene er mange, svarene er få.

Men nå kommer det interessante opplysninger: The Information melder at Apple angivelig er i ferd med å kjøpe selskapet Drive.ai.

På randen av konkurs

Drive.ai er et forholdsvis nytt selskap som utvikler selvkjørende biler, men som er tom for penger.

Annonse


Apple skal være interessert i å kjøpe selskapet for å fremskynde utviklingen av sin egen teknologi, samt at de får med seg mye kunnskap og ferdigheter fra de ansatte i Drive.ai.

Får med seg flere titalls ingeniører

Selskapet skal ha vært på utkikk etter potensielle kjøpere siden mars i år, og har tatt kontakt med sine større rivaler for å lufte interessen. Apple skal altså være villig til å legge pengene på bordet. Hvor mye penger vites imidlertid ikke.

Drive.ai består i dag over 100 ingeniører, og følge The Information kan flere titalls av dem ende opp med å jobbe for Apple som følge av oppkjøpet.

– Vi kommenterer ikke spekulasjoner, er Apples korte kommentar til opplysningene i The Information-artikkelen.

Ukjent status

Tidligere i år ble det kjent at Apple fjerner 200 ansatte fra sitt topphemmelige «Project Titan». Mange tolket dette som at selskapet trekker seg ut av det selvkjørende bil-markedet, men i ettertid har Apple gjorte flere store signeringer som tyder på at det ikke er tilfelle.

Kilde:
The Information

Annonse